GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'equip de govern PSC-PP va renunciar al 3x3 de bàsquet de Tarragona abans del «no» d'ERC

La regidora d'Esports, Elisa Vedrina (PP), va dir a la Federació Espanyola de Bàsquet que no hi havia pressupost | El regidor socialista Berni Álvarez, pont entre FEB i Ajuntament
La lliga Herbalife 3x3 Series de bàsquet s'havia de celebrar a Tarragona els dies 19 i 20 de juliol. | Toni González

 

L'equip de govern format per socialistes i populars a Tarragona va renunciar a acollir la lliga Herbalife 3x3 Series de bàsquet abans del «no» definitiu de l'actual govern d'ERC. L'anterior regidora d'Esports, Elisa Vedrina (PP), va comunicar a la Federació Espanyola que la ciutat no disposava d'una partida pressupostària per celebrar-lo i, per aquest motiu, ho va descartar. L'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC), però, s'hi va comprometre amb un Protocol d'Intencions al mes de maig, abans de les eleccions. Ara, deu dies abans del torneig —se celebrava entre el 19 i el 20 de juliol—, ERC ha anunciat que és «impossible» celebrar-lo per «qüestions legals i logístiques». 

 

 

La regidoria d'Esports va dir «no» a la lliga Herbalife 3x3 Series

«La idea ens semblava interessant, però no podíem dir sí ni comprometre'ns perquè no disposàvem de cap partida pressupostària per pagar l'Herbalife 3x3 Series de bàsquet». Són paraules de l'exregidora d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina (PP), sobre la renúncia a organitzar el torneig de la Federació Espanyola de Bàsquet. 

 

Vedrina i el seu equip van desestimar que Tarragona fos una de les seus d'aquesta lliga perquè «ja teníem el pressupost tancat» i «calia fer un modificatiu de crèdit i aprovar-lo al consell plenari, fet que no va arribar a complir-se». Així doncs, va ser el PP qui va dir «no» en un primer moment a l'arribada d'un esdeveniment esportiu que, a més, podria haver comportat la creació d'un Centre de Tecnificació a mitjà termini. «El nostre estil de govern és comprometre'ns quan podem, i en aquell moment no era viable», ha dit Vedrina a TarragonaDigital

 

Tarragona havia d'abonar 64.900 euros cada any fins al 2021, un total de 194.700 euros en tres anys. A més, havia de cedir l'auditori del Camp de Mart i la plaça Corsini perquè s'hi instal·lessin les pistes. A canvi, la FEB instal·laria a la ciutat el Centre de Tecnificació, fet que hauria comportat l'arribada d'esportistes i un nou ús per a les instal·lacions de l'Anella Mediterrània.  

 

Ballesteros es compromet verbalment amb la FEB i signa un Protocol d'Intencions

Malgrat el «no» del PP —el seu soci de govern— i la regidoria d'Esports, Josep Fèlix Ballesteros va comprometre's verbalment amb la Federació Espanyola de Bàsquet i va signar un Protocol d'Intencions. «Imagino que Josep Fèlix Ballesteros tenia una altra via per assumir el finançament del torneig, però desconec quina és», ha dit Vedrina. Aquell document signat per l'alcalde va ser l'únic moviment que va realitzar. Així ho ha denunciat l'actual govern d'ERC, que s'ha vist «obligat» a renunciar definitivament al torneig perquè és «inviable legalment i logísticament». 

 

Ballesteros va signar el Protocol el set de maig,  tres setmanes abans de les eleccions municipals. Faltaven dos mesos perquè se celebrés el torneig, però encara no hi havia ni consigna pressupostària ni s'havien engegat els tràmits per aconseguir llicències i espais. «És un torneig sense consignació pressupostària, amb la necessitat de fer un expedient modificatiu de crèdit, que s'ha d'aprovar en un Plenari, exposar-ho al públic, i no hi ha temps material per a fer-ho», lamenta ara el portaveu de l'equip de govern municipal, Xavier Puig. 

 

El regidor socialista Berni Álvarez, pont entre la FEB i Ballesteros

El reconegut jugador i entrenador de bàsquet de la ciutat, Berni Álvarez, va ser l'encarregat de fer de pont entre la Federació —entitat amb la qual està vinculat des de fa anys— i l'Ajuntament. «Vaig començar a treballar perquè em vaig assabentar que la FEB buscava una seu pel torneig. Volia donar-li continuïtat als Jocs Mediterranis», explica Álvarez. 

 

Quan van començar les negociacions —Álvarez les situa al mes de desembre— encara no s'havia fet pública la seva entrada a les llistes socialistes. Mesos després, però, va reunir-se amb la regidoria d'Esports. Era el 8 de març, cinc dies abans que es publiqués en diversos mitjans de comunicació que Álvarez es posicionava per entrar de regidor a l'Ajuntament de Tarragona. 

 

Amb tot, Álvarez lamenta la «passivitat» d'ERC per no tirar endavant un projecte «molt bo per Tarragona». «Ara les ciutats es barallaran per acollir-lo i la nostra ha perdut una gran oportunitat», expressa. 

 

ERC renuncia al torneig i la FEB es reserva les «accions legals oportunes»

Mitjançant un decret, ERC ha deixat sense efectes el Protocol d'Intencions de l'exalcalde socialista. Així doncs, Tarragona ha renunciat oficialment a acollir l'Herbalife 3x3 Series. «Hem buscat els mecanismes legals per a fer-ho, però ha estat inviable», ha insistit Xavi Puig. De fet, fins i tot la FEB havia posat sobre la taula la possibilitat d'abonar els costos del torneig l'any vinent i renunciar als altres dos de contracte, fet que no s'ha pogut desenvolupar per «qüestions internes». 

 

A deu dies pel torneig, la FEB s'haurà de buscar una altra seu. «Ens reservem les accions legals oportunes i lamentem que una institució pública que representa al conjunt dels tarragonins incompleixi els contractes signats i perjudiqui els amants del bàsquet», critica la FEB en el seu comunicat. Les altres proves del torneig se celebren a Gijón i Barcelona.