Traslladaran 40 pacients sans del Sociosanitari Francolí per protegir-los de la Covid-19

Tots ells han donat negatiu en coronavirus | El centre manté ingressats altres 30 positius

L'Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona, a tocar del complex sanitari de Joan XXIII, traslladarà 40 dels seus pacients, tots ells negatius en Covid-19 però amb un estat de salut vulnerable, per allunyar-los del centre fins que passi la pandèmia del coronavirus per tal de garantir el risc zero de contagiar-se. Fins a 30 pacients amb coronavirus es troben en aquests moments ingressats al Francolí, una situació més que compromesa que s'espera que encara es compliqui més en els pròxims dies.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Per tal de garantir espai lliure per assumir nous pacients de Covid-19 i per tal també de protegir la salut d'aquests pacients sense el virus, el centre ha confirmat que està traslladant —des d'ahir dimarts i fins divendres 3— una vintena d'aquestes persones a la Clínica Monegal de Tarragona i l'altra vintena al sociosanitari Llevant de la ciutat. D'aquesta manera, s'allunyen notablement del focus.

Els pacients negatius de Covid-19 del Sociosanitari Francolí, traslladats per protecció i seguretat

L'operació va en la mateixa línia que el moviment de fa escassos dies de la Xarxa Santa Tecla, quan va alliberar una residència de gent gran a tocar de Llevant (i, per tant, del sociosanitari) per tal d'habilitar-la com a hospital d'emergència mentre els avis residents es rellotgen a l'Hotel Núria de Via Augusta. La finalitat de tot plegat és alliberar els llits per a necessitats urgents i protegir els més vulnerables posant-hi distància.

Des de la direcció del Sociosanitari Francolí asseguren que la cura dels pacients traslladats a la Monegal anirà a càrrec del mateix personal sanitari que tenien (reforçat per infermeres de la clínica) i que els traslladats a Llevant seran cuidats pel personal del seu nou centre.

"💵 L'aposta de l'Ajuntament de Tarragona per fer front a la crisi del coronavirus" "🎉 CULTURA: L'Ajuntament de TGN posa en marxa la maquinària de les Festes de Sant Magí"