Els usuaris de la Residència Santa Tecla Llevant de Tarragona deixen l'Hotel Núria després de 68 dies

Tres autobusos adaptats de l'EMT han traslladat 57 avis i àvies cap al seu centre habitual, al carrer Internet
Tres autobusos adaptats de l'EMT han traslladat 57 avis i àvies cap a la Residència Santa Tecla Llevant | Àngel Ullate

Les 57 persones que, des del passat 27 de març, s’allotjaven de manera provisional a l’Hotel Núria de Tarragona han tornat finalment a la Residència Santa Tecla Llevant. Els avis i àvies, traslladats a l’hotel per combatre la crisi del coronavirus, han retornat avui dimecres, 3 de juny, cap a les instal·lacions habituals de la Xarxa Santa Tecla.

A partir de les deu del matí, l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha habilitat fins a tres autobusos adaptats que han portat novament els residents cap al centre del carrer Internet, a la Vall de l’Arrabassada, on l’equip humà que hi treballa ja ho tenia tot a punt per rebre'ls en les millors condicions.

«Tot un èxit de col·laboració»

Joan Aregio, gerent de l’àrea social de la Xarxa Santa Tecla, ha volgut agrair «la implicació i professionalitat de tot l’equip humà de la Residència Santa Tecla Llevant, que durant un total de seixanta-vuit dies han cuidat els usuaris i usuàries del centre en unes condicions excepcionals. Han fet una tasca encomiable envers els usuaris i les seves famílies en un espai de treball que, no ho hem d’oblidar, no reuneix les mateixes condicions que una residència».

Per a Aregio, l’experiència de l’Hotel Núria «ha estat tot un èxit de col·laboració», i ha afegit que «cap resident s’ha contagiat durant tot el període de confinament i, a més, la ciutat de Tarragona —tant l’Hospital Joan XXIII, el Sociosanitari Francolí, com la mateixa Xarxa Santa Tecla— ha pogut disposar de més recursos per a l’atenció de la pandèmia gràcies als llits alliberats al complex Santa Tecla Llevant durant més de dos mesos».

Des de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla han volgut insistir que aquesta experiència «exitosa» ha estat possible gràcies a la bona tasca dels seus professionals, a la comprensió i predisposició de residents i famílies, i al suport de la Generalitat, l’Ajuntament de Tarragona i de l’EMT. «Ha estat tot possible gràcies a la suma d’esforços», ha destacat Aregio.

"En peu de guerra: Els restauradors de Tarragona reclamen solucions davant l'Ajuntament" "Novetats en l'anunci dels guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona"