Imatge del trasllat dels usuaris i usuàries de la Residència Santa Tecla Llevant

Els usuaris de la Residència Santa Tecla Llevant de Tarragona deixen l'Hotel Núria després de 68 dies

Tres autobusos adaptats de l'EMT han traslladat 57 avis i àvies cap al seu centre habitual, al carrer Internet

Les 57 persones que, des del passat 27 de març, s’allotjaven de manera provisional a l’Hotel Núria de Tarragona han tornat finalment a la Residència Santa Tecla Llevant. Els avis i àvies, traslladats a l’hotel per combatre la crisi del coronavirus, han retornat avui dimecres, 3 de juny, cap a les instal·lacions habituals de la Xarxa Santa Tecla.

A partir de les deu del matí, l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha habilitat fins a tres autobusos adaptats que han portat novament els residents cap al centre del carrer Internet, a la Vall de l’Arrabassada, on l’equip humà que hi treballa ja ho tenia tot a punt per rebre'ls en les millors condicions.

«Tot un èxit de col·laboració»

Joan Aregio, gerent de l’àrea social de la Xarxa Santa Tecla, ha volgut agrair «la implicació i professionalitat de tot l’equip humà de la Residència Santa Tecla Llevant, que durant un total de seixanta-vuit dies han cuidat els usuaris i usuàries del centre en unes condicions excepcionals. Han fet una tasca encomiable envers els usuaris i les seves famílies en un espai de treball que, no ho hem d’oblidar, no reuneix les mateixes condicions que una residència».

Per a Aregio, l’experiència de l’Hotel Núria «ha estat tot un èxit de col·laboració», i ha afegit que «cap resident s’ha contagiat durant tot el període de confinament i, a més, la ciutat de Tarragona —tant l’Hospital Joan XXIII, el Sociosanitari Francolí, com la mateixa Xarxa Santa Tecla— ha pogut disposar de més recursos per a l’atenció de la pandèmia gràcies als llits alliberats al complex Santa Tecla Llevant durant més de dos mesos».

Des de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla han volgut insistir que aquesta experiència «exitosa» ha estat possible gràcies a la bona tasca dels seus professionals, a la comprensió i predisposició de residents i famílies, i al suport de la Generalitat, l’Ajuntament de Tarragona i de l’EMT. «Ha estat tot possible gràcies a la suma d’esforços», ha destacat Aregio.


Comentaris