Els treballadors de BIC Graphic a Tarragona s'oposen a l'ERTO proposat per la direcció

La direcció de l'empresa vol que la seva proposta duri fins al 31 de desembre d'enguany

Els treballadors de l’empresa BIC Graphic a Tarragona estan en contra de l’ERTO proposat per la direcció. Consideren «desmesurada» la intenció de reduir la jornada laboral en un 70%, el màxim que permet la llei, fins al 31 de desembre del 2020. L’expedient temporal de regulació d'ocupació es va posar sobre la taula el 23 d’abril i aquest dimecres és l’últim dia del període de consultes, amb voluntat d’aplicar-lo a partir de l’11 de maig, segons informen des del comitè en un comunicat públic.

El comitè lamenta que les mesures només responguin a raons empresarials i no es tinguin en compte els «sacrificis» que ha fet la plantilla per garantir la viabilitat de l’empresa. Entre altres, fan referència a la congelació salarial que viuen des de 2012 i els diferents expedients de regulació d'ocupació que ha patit l'empresa.  

Sortida de la crisi sanitària

«El Grup BIC pretén sortir d’aquesta crisi sanitària, que ens afecta a totes les parts, sense tenir en consideració els perjudicis que aquesta decisió suposa per al conjunt de les persones treballadores», s’afegeix en el comunicat. El comitè considera que, tenint en compte els «sacrificis» fets quan ha estat necessari, ara la companyia hauria de respondre igual i actuar amb la mateixa «responsabilitat» que en el seu moment va demanar als treballadors.

«És decebedor que aquesta gran multinacional deixi la plantilla sense cap mena de mesura d’acompanyament. Es nega a implantar cap mesura social, demostrant una gran falta d’ètica», etziba Rebeca Morillo, portaveu del comitè. Morillo acusa l’empresa de basar-se només en dades econòmiques, «sobredimensionant l’afectació per obtenir encara més benefici». 

El delegat sindicat d’UGT, Manel Molina, afegeix a més que s’han donat incidents i infeccions dins la fàbrica, evidenciant que no es guardaven suficients mesures de protecció. «Ara la seguretat dels treballadors és primordial», conclou.

"La comissió d'IQOXE del Parlament entra en la fase decisiva" "Llum verda a un projecte urbanístic molt esperat a Tarragona"