Tarragona fixa tres noves línies de subvenció per a empreses afectades per la pandèmia del coronavirus

L'objectiu de les subvencions és afavorir l'ocupació a la ciutat

L'Ajuntament de Tarragona obre tres línies de subvenció per afavorir l'ocupació a la ciutat. Segons ha anunciat la conselleria d'Ocupació, consistiran en ajuts per a la contractació, ajuts pels ERTOs i un tercer per augmentar la producció de béns i serveis. Aquests ajuts tindran l'objectiu d'impulsar l'economia de les empreses per crear ocupació, però també per mantenir-la i millorar-ne la qualitat per a les persones treballadores, segons ha apuntat el consistori.

El conseller d’Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, també ha explicat que «en aquesta convocatòria, també treballem en la línia de pal·liar les conseqüències que l’estat d’alarma per la Covid-19 està tenint en l’ocupació i per això hem hagut d’adequar les subvencions, que impulsen la contractació de nous treballadors, però també volen ajudar a mantenir les plantilles en les empreses de Tarragona que han patit ERTOs».

Contractacions i ERTOs coberts

Pel que fa als ajuts a la contractació, no es tracta d'una mesura recent, sinó que es convoca des del 2014, i els poden sol·licitar les persones físiques o jurídiques que hagin contractat personal durant el 2019 o 2020 per un termini mínim de sis mesos i un 50% de la jornada, i hagin realitzat els tràmits a través de Tarragona Impulsa. Aquests ajuts van des dels 1.800 euros fins als 7.000, en funció de la durada del contracte i la jornada laboral.

En aquesta mateixa línia es troben els ajuts als ERTOs, que van adreçades a aquelles empreses que hagin contractat treballadors durant l'any 2019 o 2020 i que van veure suspesa la seva activitat econòmica a causa de l'estat d'alarma generat per la pandèmia de la Covid-19. En el cas que, derivat d'aquesta situació, hagin hagut d'aplicar ERTOs als treballadors i reincorporin a tots els treballadors afectats per aquest, podran optar a la subvenció, que va des dels 1.000 euros als 6.500 euros.

Finalment, aquelles empreses que hagin augmentat la seva producció a causa de la Covid-19, ampliant la plantilla durant l'any 2020, amb contractes d'un mes com a mínim i del 50% de la jornada, també podran optar a la tercera línia de subvenció, que va des dels 375 euros als 1.700, depenent de la durada del contracte i la jornada.

Es destinarà un pressupost de 50.000 euros

Les subvencions cobriran el 50% del cost salarial de cada contracte, amb un màxim de tres treballadors per cada persona sol·licitant de la subvenció, fins que s'esgoti el pressupost que s'ha assignat per aquesta intervenció, que és de 50.000 euros en total per a les tres línies.

Les bases de la convocatòria, que es poden consultar a l'apartat corresponent de la seu electrònica, determinen els imports dels ajuts, que varien en funció de la durada del contracte i de la jornada laboral, així com la valoració d'altres ítems. Els contractants han de tenir com a mínim un centre de treball al terme municipal de Tarragona, o bé contractar una persona resident a Tarragona. Els ajuts els poden sol·licitar fins al pròxim 15 de setembre, inclòs.

"Pagar la zona blava de TGN, més fàcil que mai: en marxa una aplicació per a mòbils!" "L'indignant motiu que ha portat l'Ajuntament de TGN a multar una comunitat religiosa"