GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tres persones, denunciades a Tarragona per fer pintades a la via pública

Els denunciats estarien fent pintades amb consignes polítiques en favor dels presos | L'Esquerra Independentista nega els fets i denuncia una «persecució política»
Pintada en favor dels presos polítics feta a la caseta elèctrica de la plaça Corsini de Tarragona. | TarragonaDigital

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha denunciat, aquest dimecres a la nit, tres persones per fer pintades en la via pública. Els denunciats, dos homes i una dona, haurien estat pintant consignes polítiques en favor dels presos polítics catalans. La policia local els va localitzar quan estaven a punt de fer, amb esprais, una pintada a la caseta de subministrament elèctric de la plaça Corsini de la ciutat. Des de l'Esquerra Independentista neguen els fets i asseguren que «forma part d'una persecució política de la Guàrdia Urbana». 
 
 

Tres persones denunciades a Tarragona per fer pintades amb consignes polítiques

Dos homes de 35 i 65 anys i una dona de 35 van ser localitzats per la Guàrdia Urbana de Tarragona quan estaven a punt de pintar, amb esprais, la caseta de subministrament elèctric de la plaça Corsini de la ciutat. Els fets van tenir lloc aquest dimecres a la mitjanit. Cal recordar que a la ciutat, les sancions per «embrutar mitjançant pintures, esprais o altres mitjans» les façanes, parets, instal·lacions, edificis i mobiliari urbà oscil·len entre els 100 i els 500 euros segons la gravetat de l’acció.

 

La caseta de la plaça Corsini, que haurà d'enderrocar Endesa quan hagi rebut tota la documentació reclamada al consistori, ja va ser objecte de pintades amb consignes polítiques. De fet, està completament pintada de groc i té una pissarra anomenada «Mur de la llibertat». Després que els agents de la Guàrdia Urbana localitzessin les tres persones denunciades, van comprovar que en altres indrets de la ciutat també s'acabaven de fer grafits a la via pública. Els agents van trobar altres pintures en ubicacions properes com el carrer Fortuny, la Rambla Nova o l'avinguda Estanislau Figueres. La policia local creu que podrien haver estat realitzades aquella nit per les mateixes persones. 

 

L'Esquerra Independentista denuncia una «persecució política»

Des de l'Esquerra Independentista de Tarragona neguen completament els fets i asseguren que «es tracta d'una persecució política de la Guàrdia Urbana de la ciutat i del govern municipal contra les persones que treballen per transformar la ciutat». En un comunicat, l'EI detalla que «no duien cap pot de pintura al moment de ser identificades, tal com es va reclamar que recollís l'acta de la Guàrdia Urbana que van mostrar als afectats en aquelles hores de la nit». 

 

Segons les mateixes fonts, l'agent que va parlar amb les persones denunciades «va dir que no volia discutir, malgrat saber que estava mentint».