GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La urbanització de les Parcel·les Iborra de Tarragona s'aprovarà definitivament al novembre

El regidor d'Urbanisme, Josep Maria Milà, assegura que l'actuació es votarà al plenari i que les obres començarien a principis de 2019, però els veïns creuen que «és massa optimista»
Imatge d'un dels carrers de les Parcel·les Iborra de Tarrgona que s'urbanitzarà previsiblement l'any vinent. | TarragonaDigital

 

La reparcel·lació i posterior urbanització de les anomenades Parcel·les Iborra, ubicades a la vora de l'Ermita de la Salut de Tarragona, s'aprovarà definitivament al plenari del mes de novembre. Així ho assegurava a aquesta redacció el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de la ciutat, Josep Maria Milà. Fa més d'una dècada que es treballa en l'aprovació definitiva d'aquestes actuacions, que portaran a la zona xarxa de clavegueram, aigua corrent i millores en els accessos. Tot i això, no tots els veïns estan d'acord amb la proposta que presenta el consistori i que té un pressupost provisional d'uns tres milions d'euros, cost que hauran d'assumir els propietaris de les finques.

 

El projecte de reparcel·lació i urbanització dels terrenys no agrada a tothom. El motiu, les diferències entre els grans i els petits propietaris i la manera de repartir els costos d'aquestes actuacions, que s'eleven com a mínim fins als 3 milions d'euros, aproximadament. Mentre un gruix del veïnat està desitjant que els tràmits acabin immediatament per poder començar a vendre les seves finques, altres esperen que el repartiment de despeses sigui més dur amb els grans propietaris, que «trauran molts més diners quan venguin que nosaltres», deia Juan Antonio Nogueras, amo d'una finca de dimensions reduïdes. 

L'Ajuntament de Tarragona busca el «consens» entre els veïns

«L'Ajuntament de Tarragona ha hagut de treballar per arribar a un consens entre tots els propietaris, i crec que ha anat prou bé», explicava el regidor d'Urbanisme. Segons el mateix, les negociacions estan arribant a bon port. De fet, assegurava que «hem intentat donar resposta a les diferents propostes i han quedat més o menys ateses totes les reivindicacions». 

 

El projecte de reparcel·lació que havia proposat el consistori va ser molt criticat per una part dels propietaris, que creien que s'havia afavorit a certes persones de l'entorn. Des de l'Ajuntament asseguren, però, que això ja s'ha solucionat i que és qüestió de setmanes que s'aprovi el projecte final de manera definitiva. «La intenció és que les obres comencin a principis de 2019», recalcava Milà. 

 

Els veïns no es creuen al regidor Josep Maria Milà

Tant els veïns que formen part de la Junta de Compensació, partidaris de les opcions que ha proposat l'Ajuntament, com els propietaris de finques petites, que han criticat amb duresa el projecte, asseguren que el regidor Josep Maria Milà «és massa optimista». «Crec que s'està fent una bona tasca des de l'Ajuntament per arribar a un consens, però els terminis que anuncia el sr. Milà no es corresponen amb les previsions que ens han fet arribar a nosaltres», deia Enric Casasayas, portaveu de l'Associació Administrativa de Cooperació. 

 

Per la seva banda, els veïns que reclamen modificacions en el projecte tampoc es creuen les paraules de Milà. «És cert que l'Ajuntament ha parlat amb nosaltres i que estem negociant, però d'aquí a assegurar que s'aprovarà definitivament el mes de novembre, hi ha un pas molt gran», deia Jordi Turmo, propietari d'una de les finques «afectades» pel projecte de reparcel·lació. Segons Turmo, «el projecte no ha canviat des que vam començar a parlar i seguim estant en contra de la manera de repartir els costos d'urbanització». 

 

Es crearan una cinquantena d'habitatges nous a l'Ermita de la Salut

La urbanització de les Parcel·les Iborra facilitarà la creació de prop d'una cinquantena d'habitatges nous a l'Ermita de la Salut, segons informava el regidor Milà. Ja fa cinc anys que el sòl d'aquests terrenys està qualificat com urbà. Per tant, les construccions es realitzaran tan bon punt s'hagi urbanitzat la zona. 

 

El pressupost provisional de tres milions d'euros que proposa l'Ajuntament podria augmentar, encara que segons el mateix Milà, «es tracta d'unes actuacions molt senzilles i econòmiques, que portaran a la zona el més bàsic». Les obres dels nous habitatges podrien començar l'any 2020 si el calendari previst per l'Ajuntament es compleix. El veïnat, però, assegura que «la cosa va per llarg»