URV Química

La URV, entre les 300 millors universitats del món en Química

El rànquing valora la qualitat docent i acadèmica dels centres universitaris del planeta

La Universitat Rovira i Virgili es troba entre les 300 millors universitats del món en l'especialitat de Química. Així ho estableix l'actualització del rànquing internacional que ho valora anualment, atès a criteris docents i, especialment, acadèmics derivats de les publicacions i el prestigi de les recerques desenvolupades. La classificació sencera es pot consultar al portal web del QS World University Rankings by Subject.

Al darrer rànquing, el de l'any 2018, ja s'establia la URV com un centre en progressió, i es trobava entre les 450 millors universitats del món en la matèria. L'ascens que presenta només un any després és considerable, i per primera vegada aconsegueix guanyar-se un lloc entre les 300 primeres posicions. D'entre totes les universitats avaluades, la classificació només recull les 500 millor valorades.

El rànquing valora la qualitat docent i la reputació acadèmica de les universitats

Els requisits que es valoren per aparèixer al rànquing són l'oferta adequada d'estudis de grau i de postgrau, i superar un llindar de puntuació mínima en els indicadors de reputació acadèmica i empresarial, d'acord amb les recerques i els estudis associats al Departament de Química de la Rovira i Virgili. En elc as d'aquesta branca concreta, també s'exigeix superar les 110 publicacions acadèmiques registrades i indexades a la base de dades internacional Scopus.

Des de la universitat pública de Tarragona han mostrat la seva satisfacció amb el nou reconeixement, que ja posiciona la URV entre les millors del món en la matèria dels estudis sobre Química. El top-3 mundial el lideren les universitats nord-americanes de Massachussets, Berkeley i Harvard, just per sobre d'altres centres de prestigi com Cambridge, Stanford o Oxford.

També et pot interessar