GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La rectora de la URV ratifica que no hi haurà Facultat de Psicologia si la Generalitat no posa diners

La rectora assegura que el celler experimental de Constantí s'està «enfonsant» i que hi ha altres infraestructures amb problemes
Terrenys i fonaments del que ha de ser el nou edifici del campus Catalunya de la URV | TarragonaDigital

 

La nova Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) sembla que no té futur si la Generalitat no es compromet a posar diners per acabar-la. La URV ja va anunciar fa uns mesos que no tenia els diners necessaris per acabar les obres i ara el govern de la Universitat vol el compromís formal de la Generalitat sobre el finançament. Per això faran arribar una sol·licitud formal al Govern demanant els diners per aquesta facultat i exposant la resta de problemes que pateix la Universitat en tema d'infraestructures.

 

 

Problemes en infraestructures de la URV

La rectora, Maria Jose Figueras, ha arribat a la conclusió, després de parlar amb tots els degans, que cal fer arribar la petició de manera formal al Govern català i que en aquesta s'ha d'especificar les necessitats en temes d'infraestructures que té la Universitat. Figueras ja havia informat que faria arribar la petició formal al Govern però ara ha decidit que inclourà la resta de problemes per mantenir a la Generalitat al dia sobre els temes que afecten les infraestructures universitàries. 

 

Segons Figueras hi ha diverses qüestions sobre la taula que requereixen una intervenció més o menys immediata. Una és la seu de la Fundació de la URV que pateix goteres, els problemes de la Facultat de Química provocats per les inundacions, o els problemes estructurals del celler experimental de Mas d’en Frares, a Constantí. Un edifici que segons la rectora «s'està enfonsant» i necessita una intervenció.

 

La rectora de la URV aquest matí en una roda de premsa | TarragonaDigital

 

«Fa anys que no es fan inversions a fons», ha assegurat Figueras aquest matí. Per això, ha dit, hi ha molts edificis que requereixen una intervenció a curt termini. Però aquestes intervencions requereixen diners i mentre algunes d'aquestes accions es podrien mirar de fer amb el romanent de la Universitat, això encara provoca més problemes de liquiditat per avançar amb les obres de la Facultat d'Educació. 

 

L'inici d’unes obres que no tenien el pressupost garantit

La rectora ha assegurat que en un principi unes obres d'aquest calat no poden començar si no es té el pressupost garantit. «Dins del marc legal, ha d'haver-hi les garanties per a acabar-lo de forma completa i destinar-lo a la finalitat per la qual s'ha invertit aquests diners públics». Ara bé, igual que passa en altres àmbits públics, això no sempre es compleix.

 

Per això la rectora ha dit que sense els diners que falten no es tirarà endavant les obres. Només si es té la «garantia absoluta» que hi haurà suport econòmic de la Generalitat. «No vol dir que la Universitat no vulgui posar-hi res, però necessitem aquest compromís formal del Govern». I ha afegit: «Si ens diuen que no, invertirem els diners a fer que a l'actual Facultat d'Educació i Psicologia estiguin el més confortable possible». És a dir, s'adequarà l'edifici en lloc de fer-ne un de nou tal com estava previst.

 

La rectora va impulsar el debat dins de la comunitat universitària sobre el futur de la Facultat un cop va saber que no hi havia els diners suficients per acabar les obres. A la Facultat es poden veure plafons informatius del projecte i informació sobre el finançament i el pressupost disponible. Una eina que segons Figueras havia de permetre a la comunitat universitària estar informada per poder decidir què fer amb aquesta infraestructura.