La vaga d'examinadors de trànsit podria ajornar 859 exàmens de conduir a Tarragona

La setmana del 10 de desembre els examinadors de trànsit es reuniran amb el govern central per tal «d'arribar a un acord».
Els examinadors faran vaga a partir de dilluns 10 de desembre | CatalunyaDiari.cat

 

La vaga d'examinadors de trànsit que s'iniciarà el pròxim dilluns 10 de setembre podria aplaçar fins a un total de 859 exàmens de conduir a Tarragona, «en el cas que fessin vaga tots els examinadors», segons ha informat la Subdelegació del Govern a Tarragona. Així mateix, la setmana vinent es preveu una reunió a Madrid entre els responsables del govern central i els representants dels examinadors per tal «d'arribar a un acord». 

 

La vaga està plantejada de dilluns 10 fins divendres 21 de desembre. El motiu d'aquesta aturada és que, segons han explicat des d'aquest col·lectiu, encara no han cobrat l'increment de sou pactat a finals de l'any passat. A més a més, tampoc comparteixen la fórmula pactada per realitzar el pagament, ja que consideren que «es pot eliminar en qualsevol moment». 

 

Asextra reclama que es «compleixin els pressupostos generals de l'Estat»

Des de l'associació d'examinadors de trànsit, Asextra, reclamen que es «compleixin els pressupostos generals de l'Estat». Entenen que «el col·lectiu examinador ha demostrat paciència, honestedat, professionalitat i lleialtat amb l'administració, així com respecte i sensibilització amb els professors de Formació Viària, sector empresarial d'autoescoles i ciutadania general» i per tant «demanem el mateix respecte i honestedat amb nosaltres». 

 

Els examinadors recorden que el 29 de novembre de l'any passat es va signar un acord parlamentari al congrés entre els grups parlamentaris (menys els diputats del PP) i Asextra on «els diputats van arribar al compromís d'incloure als pressupostos generals de l'Estat 2018 un augment del complement específic del col·lectiu d'examinadors de trànsit».  Aquell acord va portar als examinadors a desconvocar una vaga que havia durat sis mesos. 

 

Ara bé, set mesos després de l'aprovació dels pge d'enguany que contemplaven un augment «de 250 euros mensuals del complement específic de la nòmina dels examinadors», el fet que encara no hagi cobrat aquest augment en les seves nòmines mensuals ha portat als examinadors a una altra vaga. 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris