Imatge d'arxiu del secretari d'Esports del govern de la Generalitat, Gerard Figueras

La Generalitat considera dos anys després «un èxit» els Jocs Mediterranis de Tarragona

L'alt càrrec de l'executiu només lamenta la manca de participació ciutadana

Aquest matí de dimecres, 28 d'octubre, el govern de la Generalitat de Catalunya ha fet unes sorprenents declaracions. El secretari d'Esports del govern de la Generalitat, Gerard Figueras, ha assegurat que els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 van ser «un èxit». Les declaracions resulten sorprenents perquè arriben dos anys després que l'esdeveniment passés, sense pena ni glòria, per la ciutat de Tarragona i el seu entorn. 

Les declaracions de Figueras han arribat durant la compareixença que ha dut a terme a la comissió d'Afers Institucionals del Parlament, en la qual ha presentat la valoració oficial de l'esdeveniment. Figueras ha exposat que els Jocs van ser un «èxit esportiu», perquè «les competicions, la seu i les logístiques es van complir amb estàndards d'èxit».

No ha estat tant positiu amb la participació ciutadana, que ha considerat que «s'hauria pogut fer d'alguna manera diferent». «L''engagement' no es va maximitzar, i això es va visualitzar per l'escassa assistència de públic en la majoria d'esdeveniments», ha assenyalat.

El Palau d'Esports, pendent

Tot i la valoració del secretari d'Esports de l'executiu català, el fet és que encara queden carpetes per tancar sobre els Jocs Mediterranis. La més destacada, el traspàs del Palau d'Esports Catalunya, pagat pel govern, al consistori tarragoní. Aquest estiu, l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona va tombar la proposta de la coalició tarragonina per reobrir l'equipament. 


Comentaris