Una veïna de Bonavista denuncia una presumpta estafa en la venda de bombones de butà al barri

La distribuïdora afirma que està investigant el cas, tot i que no els consta cap reclamació
Pla general de bombones de butà en una empresa distribuïdora. | ACN

 

Cas de presumpta estafa en la venda de bombones de butà al barri de Bonavista, segons una denúncia ciutadana feta a través de les xarxes socials. Rosa Álvarez, veïna del barri de Ponent, ha posat en coneixement de Repsol, principal distribuïdor de gas butà a l'estat espanyol, que el repartidor que fa el servei a Bonavista «des de fa anys incrementa el preu per la cara, embutxacant-se en negre la diferència en cada bombona». Així, segons Álvarez, «aquest senyor cobra a tots els veïns 15,50 euros per ampolla», quan el preu regulat pel govern per la bombona de 12,5 kg és, actualment, de 12,77 euros.

 

Rosa Álvarez explica que «posa una excusa relacionada amb el contracte, que en teoria tots hauríem de tenir, però acabo de trucar a la companyia i em confirmen que aquest senyor ha de cobrar per cada bombona el preu fixat». La veïna de Bonavista assegura en el seu escrit que els diners presumptament cobrats de més «són una estafa i els està traient principalment a persones grans, algunes de les quals tenen pensions molt petites». És per això, que anima els veïns «a posar una denúncia, a veure si entre tots aconseguim que aquest senyor deixi d'estafar d'una vegada».

 

No consta cap denúncia

Des de Repsol, han explicat a TarragonaDigital que «en el moment que vam conèixer aquesta notícia ens vam posar en contacte amb l'agència distribuïdora que tenim a la zona perquè un client no pot pagar més del preu que fixa el Ministeri d'Energia». La companyia ha comentat que la distribuïdora els ha comunicat que no els consta cap denúncia, però que estan investigant el tema perquè no es torni a repetir. Així mateix, han recordat que disposen d'un servei de 24 hores per atendre les reclamacions dels clients.

 

Des de la multinacional també han volgut deixar clar que els repartidors de butà no són treballadors de Repsol, pertanyen a l'empresa contractada. Repsol distribueix les bombones de preu regulat a domicili, via web, en diferents punts de venda i a les benzineres de la companyia.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El preu de la bombona de butà ve fixat i regulat pel govern d'Espanya, que el revisa cada dos mesos. La darrera revisió va ser el passat mes de juliol, quan el preu va quedar fixat en 12,77 euros. En aquest 2019, el preu regulat de la bombona de butà ha baixat gairebé dos euros.