Veïns i entitats reclamen un semàfor a Cala Romana de Tarragona

L'entitat veïnal de la urbanització i la Coordinadora d'Entitats ja ha demanat citar-se amb l'Ajuntament perquè «ja n'hi ha prou i no es pot esperar que es produeixin accidents mortals per actuar»

L'Associació de Veïns de Cala Romana i la Coordinadora d'Entitats de Tarragona reclamen que s'instal·li d'«urgència» un semàfor  al punt on aquest dimecres va perdre la vida un motorista després de topar contra un cotxe al davant del Tennis Tarragona. Ambdues agrupacions ja s'han posat en contacte amb l'Ajuntament de la ciutat per posar remei a un punt «perillós» i que ja s'ha cobrat una vida. 

L'encreuament per accedir a Cala Romana des de l'N-340 és un dels espais més problemàtics de la ciutat de Tarragona. A l'entrada de les instal·lacions del Tennis Tarragona s'hi han produït diversos accidents. El més greu, el que va tenir lloc aquest dimecres a la tarda i que va acabar amb la vida de l'exregidor de Torredembarra Ignasi Duran. 

La Coordinadora d'Entitats diu que «ja n'hi ha prou»

La Coordinadora d'Entitats de Tarragona, que aglutina un centenar d'associacions de la ciutat, considera que «ja n'hi ha prou» i que «no es pot esperar que es produeixin accidents mortals per començar a actuar». Per aquest motiu, exigeixen  actuacions de caràcter «urgent» en aquells punts més problemàtics, com és el cas de l'entrada a Cala Romana. 

Tot i això, asseguren que no és l'únic punt complicat. Citen, per exemple, l'entrada a Torreforta des de l'N-340 i els accessos a Boscos i la platja Llarga com indrets on «cal un semàfor o una rotonda per evitar noves tragèdies». En les properes setmanes, la Coordinadora es reunirà amb els cossos de seguretat i amb el Consell de Mobilitat de Tarragona per «posar aquest punt sobre la taula». 

Els veïns de Cala Romana es reuniran amb l'Ajuntament el dia 19

Per la seva banda, els veïns de Cala Romana ja s'han posat a treballar per solucionar una problemàtica que reivindiquen des de fa molts anys. El president de l'Associació de Veïns, Lluís Banyeres, informava a TarragonaDigital que «el dia 19 tenim cita amb l'alcalde i reclamarem, com a principal solució, un semàfor a l'entrada del Tennis Tarragona»

Tot i això, el semàfor no és l'única mesura que reclamen els veïns. Un pas de vianants al davant dels contenidors i senyals que indiquin la velocitat màxima en aquest punt quilomètric són altres demandes. Tot, per posar solució a un punt perillós on no hi cap una rotonda, element que serviria per reduir la velocitat i facilitar l'entrada i sortida de vehicles a la urbanització.