Les màquines han començat el moviment de terres als terrenys que han d'acollir el Centre Penitenciari Obert

Els veïns estudien mobilitzacions contra l'inici d'obres del Centre Penitenciari Obert de Tarragona

Aquest dilluns, 27 de gener, s'han pogut veure les primeres màquines fent moviment de terres al terreny que ha d'ubicar el polèmic equipament

Finalment, i amb setmanes de retard, han entrat les màquines als terrenys que han d'acollir el futur Centre Penitenciari Obert (CPO) de Tarragona. No es tracta d'un senzill moviment de terres sinó d'un pas endavant, un pas decisiu, d'un equipament gens ben vist pels veïns del Parc Francolí, l'entorn que ha d'acollir aquest futur centre penitenciari.

De fet, en declaracions a TarragonaDigital, la representant de l'associació de veïns de Parc Francolí, Roser Barrio, ha avançat que «la junta està estudiant una concentració allí mateix. Encara no tenim tancada la data perquè ens trobem en converses».  El portaveu del grup municipal de Junts per Tarragona al consistori tarragoní, Didac Nadal, ha declarat que «tornem a reclamar a l'equip de govern que traslladi a la conselleria de Justícia la necessitat de paralitzar aquest projecte i que es prioritzi el reivindicat Fòrum Judicial que mereixem a la ciutat de Tarragona». 

Així mateix, el grup municipal de Ciutadans, mitjançant el seu líder, Rubén Viñuales, ha posat l'accent en el fet que «la construcció del CPO és un error històric com ho va ser la ubicació de l'estació de l'AVE  de Tarragona». Per Viñuales, l'inici d'obres del Centre Penitenciar al Parc Francolí és una mostra de «la submissió del govern municipal de Pau Ricomà cap a la Generalitat».

Rubén Viñuales ha denunciat «la imposició de la Generalitat en la construcció del CPO en una de les poques zones atractives que posseeix la ciutat, i que hagués estat ideal per a dur a terme activitats esportives i familiars com és el Parc del Francolí». «Hi ha infraestructures molt més necessàries per a Tarragona com són la ciutat de la Justícia» ha remarcat el líder taronja tarragoní en referència al Centre Penitenciari Obert. 

Un projecte de 10 milions d'euros per acollir a 150 presos

Les obres del Centre Penitenciari Obert de Tarragona tenen una durada prevista d'un any i mig i compten amb un pressupost de 10 milions d'euros. Aquest futur equipament serà un edifici de cinc plantes i tindrà capacitat per a 150 presos. Els veïns, que s'han manifestat en reiterades ocasions, es queixen pel fet que el CPO serà una realitat «al costat d'una llar d'infants, una escola i el mateix Parc Francolí». 


Comentaris