ÚLTIMA HORA

Les comarques de Tarragona superen el centenar de morts per coronavirus i acumulen 1.206 casos

El velòdrom i el camp de rugbi de l'Anella Mediterrània obriran a principis del 2020

Des de l'obertura de les instal·lacions s'han celebrat 14 competicions amb 41.150 persones | Mantenir el Palau d'Esports costarà 176.000 euros anuals
L'Anella Mediterrània comptarà aviat amb el camp de rugbi i el velòdrom, dos dels equipaments que resten, a l'espera del Palau d'Esports. | Àngel Ullate

El velòdrom i el camp de rugbi de l'Anella Mediterrània de Tarragona obriran el primer trimestre de 2020. Amb aquests espais l'Anella podria acollir competicions de ciclisme, rugbi o també patinatge. Fins al moment, en els equipaments dels Jocs hi ha hagut 14 competicions amb l'assistència de 41.150 persones. D'altra banda, la negociació entre la Generalitat i el consistori perquè aquest assumeixi la titularitat del Palau d'Esports es podria resoldre aviat, a l'espera d'una reunió d'alts càrrecs abans d'acabar l'any. El pressupost de manteniment d'aquest espai serà de 176.000 euros anuals. Amb tot, la regidora d'Esports, Mary López, manifesta que «aquests espais són un llegat insuficient dels Jocs Mediterranis». 

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El velòdrom obrirà al gener i el camp de rugbi entre gener i març de 2020

Diferents actuacions centrades en l'arranjament del velòdrom permetran que l'equipament, ubicat a l'Anella Mediterrània de Campclar i tancat des de feia mesos, obri el pròxim mes de gener.  Paral·lelament, està en fase d'estudi un projecte perquè la mateixa instal·lació pugui acollir també patinadors. Segons l'Ajuntament, diversos clubs s'haurien interessat en aquest sentit.

 

Els regidors del PP, José Luis Martín i Elisa Vedrina, al velòdrom de Campclar, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

També podrà utilitzar-se en el primer trimestre de l'any i per primera vegada el camp de rugbi. L'empresa encarregada de la construcció de l'Anella ja hauria d'haver enllestit aquest espai, que serà utilitzat pel club Rugbi Tarragona. De fet, als Jocs Mediterranis ja hauria d'haver estat operatiu. A hores d'ara, els operaris ultimen els detalls del camp, que estarà acabat entre els mesos de gener i març. 

 

Rugbi Tarragona tornarà a Campclar després de 13 anys entrenant al Complex Educatiu de Tarragona. Van marxar perquè el Nàstic hi entrenés després de l'ascens a primera divisió, i fins ara havien utilitzat de manera «temporal» el terreny de joc de l'antiga Laboral. Fins i tot el passeig del Francolí ha servit perquè els petits de la casa hi entrenessin. «Tenim esperança, però ens han fallat moltes vegades. Dubto molt que a principis d'any la gespa estigui bé», expressa el president de l'entitat, Andrés Lechuga. 

 

Jugadors del Rugbi Tarragona entrenant a tocar del riu Francolí, en una jornada de portes obertes pels més menuts. | Rugby Tarragona

 

D'altra banda, els jugadors hauran de fer servir els vestidors del velòdrom, atès que encara no en tindran de propis. Fonts municipals informen que, a mitjà termini, és probable la instal·lació de mòduls prefabricats i una caseta per guardar-hi el material. Aquesta entitat, que compta amb diversos equips inferiors masculins i femenins, fa anys que espera aquest equipament. «Som 250 jugadors i necessitem un bon camp», manifesta Lechuga. 

 

Reunió abans d'acabar l'any per enllestir les negociacions pel Palau d'Esports

Un altre dels equipaments polèmics de l'Anella Mediterrània és el Palau d'Esports. Amb capacitat per unes 5.000 persones, era la joia de la corona de les instal·lacions dels Jocs. Des d'aleshores, però, no s'ha utilitzat. La Generalitat en conserva la titularitat i té la voluntat de donar-la al consistori tarragoní, però encara no s'ha trobat la fórmula jurídica per fer-ho. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, una reunió entre alts càrrecs d'ambdues administracions podria posar fi a aquesta situació i la trobada es podria produir abans d'acabar l'any. 

 

En aquest sentit, el consistori expressa que «no hi ha novetats rellevants» però que «s'espera que aviat es pugui anunciar un acord». El que sí que ha fet l'Ajuntament és xifrar el manteniment d'aquest pavelló. Costarà al Palau Municipal un total de 176.000 euros anuals. 

 

imatge del Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània, encara de titularitat de la Generalitat. | Laia Solanellas

La regidora d'Esports qualifica d'«insuficient» el llegat dels Jocs

Fins al moment han passat per l'Anella Mediterrània 14 competicions, que han dut fins a la ciutat 41.150 persones —entre esportistes i acompanyants—. Aquesta dada cal sumar-la als usuaris que diàriament fan ús dels equipaments. A tall d'exemple, en van ser 25.432 l'abril de 2019, 5.500 més que el mateix mes de l'any anterior, quan encara no s'havien celebrat els Jocs.

 

La regidora d'Esports, Mary López (ERC), fa una lectura «positiva» de la reforma dels espais de l'Anella, però sentencia el següent: «Aquests equipaments són un llegat insuficient dels Jocs Mediterranis, ja que han deixat molts reptes pendents en les diferents instal·lacions esportives municipals». Cal recordar que, recentment, es van instal·lar càmeres de videovigilància i es van licitar millores pel gimnàs, el Palau d'Esports i la piscina Sylvia Fontana, que aviat comptarà amb aigua calenta i es podrà utilitzar durant tot l'any. 

Més notícies de la categoria Tarragona