Tarragona viu el Divendres Sant de confinament a ritme del Sant Enterrament

La música de la professó del sant enterrament ha ressonat pels carrers de la ciutat
El Divendres Sant, confinat, a Tarragona | Àngel Ullate

Els feligresos no han pogut gaudir de la Setmana Santa a causa de la crisi del coronavirus. Les solucions per poder celebrar-la aquests dies, han estat d'allò més creatives. L'opció més adaptada des de les esglésies, confraries i tot allò que envolta la festivitat religiosa, ha estat la via telemàtica. D'altra banda, també hi ha hagut pobles que s'han negat a què això fos així i han sortit al carrer, sigui amb un camió amb el capellà a sobre del remolc fent la pregària, com ho han fet a Deltebre, o mitjançant una missa clandestina que acabava amb multa com a Gandesa.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Tarragona a ritme del Sant Enterrament

L'estat d'alarma provocat pel coronavirus crea situacions excepcionals arreu del territori català. La Setmana Santa no s'ha pogut celebrar amb normalitat i la ciutat de Tarragona ha buscat la manera d'arribar a la gent la festa cristiana a casa seva.

L'opció telemàtica ha estat escollida per molts i, així, poder celebrar alguns dels actes de Setmana Santa des del confinament. Altres, com ha estat Tarragona i s'ha pogut veure i sentir a les xarxes socials, ha escollit una manera diferent per viure en primera persona els actes religiosos.

Aquest Divendres Sant, com cada any, s'havia de fer la professó del Sant Enterrament pels carrers de la ciutat. Enguany, en no ser possible, a l'hora de l'inici de l'acte, es va poder sentir pels carrers el ritme de la música del sant enterrament, posant la pell de gallina aquells qui ho escoltaven.

"🤦🏻‍El rumor sobre una defunció a TGN que l’hospital Joan XXIII ha hagut de desmentir" "⚫️DEP: El duríssim cop que el coronavirus ha infligit a l'alcalde de Tarragona"