Tarragona, protagonista d'un vídeo promocional de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat

El vídeo vol promocionar el turisme nacional a les 15 ciutats amb aquest calificatiu
Tarragona compta amb un important patrimoni històric d'època romana | Àngel Ullate
 

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, al qualpertany la ciutat de Tarragona i que va celebrar el 2018 el seu XXV aniversari, llença la seva nova campanya turística de promoció del turisme de cara al mercat nacional. Ho fa mitjançant un vídeo que porta el lema «T'estem esperant» i que ha estat produït per Readmore Films.

El vídeo, el segon que promociona el grup, convida al turisme nacional a redescobrir les 15 ciutats espanyoles amb segles d'història i amb una gran riquesa de patrimoni cultural, que enguany potencien el seu atractiu amb les mesures de seguretat i higiene més efectives, per poder gaudir «dels seus monuments, dels seus esdeveniments culturals, dels seus espais naturals i de la seva gastronomia».

L'alcalde d'Eivissa i president del grup, Rafael Ruiz, ha posat de manifest l'oportunitat que es presenta aquest estiu per redescobrir les 15 ciutats, que són Patrimoni de la Humanitat per «voler-les encara més». Per altra banda, també ha destacat que a les ciutats és «on els viatgers van a trobar la tranquil·litat i la seguretat que esperen i també moltíssimes propostes interessants». Per altra banda, també ha recalcat que «les ciutats patrimoni estan preparades, perquè tots puguem gaudir com ens agrada i com ens mereixem, després d'aquesta etapa tan dura».

«Els espanyols volen viatjar a prop»

El vídeo, que forma part d'una campanya publicitària en l'àmbit nacional, no només vol potenciar el turisme a les ciutats, sinó també promocionar esdeveniments com 'La Nit del Patrimoni', que tindrà lloc el pròxim 12 de setembre a totes les ciutats del grup. La campanya també durarà fins ben entrada la tardor, i inclou continguts i formats de tota mena, com reportatges en revistes de viatges, suplements de diaris, portals de reserves de viatges, televisió i suports exteriors a les grans ciutats com Madrid, Bilbao i València.

El vídeo presentat mostra els diferents elements històrics i patrimonials de cada ciutat, en el moment que ressorgeix la vida i l'essència de les ciutats, representat a través d'un feix de llum, després d'uns mesos de confinament d'obscuritat. En el clip, apareixen entitats col·laboradores, com Paradors o Renfe. La versió en anglès es distribuirà en totes les conselleries de Turisme de les ambaixades d'Espanya a través de Turespaña per al mercat internacional.

En aquest sentit, Ruiz ha afegit que «Volem que aquest primer viatge sigui tal com ho han somiat. Sabem que els espanyols estan desitjant fer les maletes, però també que volen viatjar a prop, allotjar-se en llocs amb totes les garanties de seguretat i gaudir d'entorns naturals i culturals no massificats, que són un privilegi per a tots nosaltres. Per això més que mai, aquest estiu és el moment de gaudir de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat».

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat té l'objectiu de vetllar per la conservació i promoció de les ciutats que la conformen, de les quals els nuclis històrics estan inscrits en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. Les 15 ciutats són: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

"S'agreuja el problema de l'ocupació al barri de Sant Salvador, a Tarragona" "Alberto Chicote sorprèn amb la samarreta d'un conegut club esportiu de TGN"