Vigilants de seguretat de Renfe a Tarragona reclamen més mesures de protecció

També han demanat un plus salarial de perillositat perquè asseguren que set efectius es troben de baixa per agressions
Els vigilants de Renfe a Tarragona han reclamat aquest matí més protecció laboral i un plus salarial de perillositat. | ACN

 

Els vigilants de seguretat de Renfe a Taragona han exigit un plus salarial de perillositat de 400 euros i més mesures de protecció. Ho han fet aquest dijous al matí al davant de l'estació de Tarragona, on una vintena de treballadors s'han aplegat amb pancartes i cartells. El sindicat STR assegura que les agressions les pateixen «diàriament». De fet, han explicat que 7 dels 32 efectius de la zona han hagut d'agafar la baixa mèdica amb motiu de les lesions produïdes per les agressions. 

 

 

Set vigilants de Renfe a Tarragona, de baixa per lesions

El Sindicat de Treballadors ha denunciat aquest dijous a Tarragona que set vigilants de Renfe a la demarcació han agafat la baixa mèdica per agressions. Segons el col·lectiu, a més, totes s'haurien produït en la darrera setmana. Per aquest motiu, s'han concentrat a les portes de l'estació tarragonina amb pancartes i cartells on s'hi podia llegir «Vigilantes en lucha». 

 

«Setmanalment ens hem de veure amenaçats i agredits per arma blanca», han subratllat des del col·lectiu. Per tal de fer front a aquestes situacions, els vigilants han reclamat més mesures de protecció com per exemple armilles antibales i armes. 

 

Una trentena de vigilants de seguretat de Renfe s'han concentrat aquest matí al davant de l'estació de Tarragona. | ACN

 

Un plus de perillositat de 400 euros

A més de demanar eines per tal d'aturar les agressions o, almenys, contrarestar-les, els vigilants també reclamen millores laborals. Des del sindicat creuen que mereixen cobrar un plus salarial de perillositat de 400 euros, una mesura que ja s'ha adoptat a Barcelona amb els vigilants del Metro. D'altra banda, també reclamen la creació de llocs de treball per cobrir totes les hores laborals. «A dia d'avui hem d'allargar les nostres jornades per poder cobrir-les», han recalcat. 

 

El col·lectiu vol repetir la protesta cada divendres i de forma indefinida, fins que no s'atenguin les seves reivindicacions. 

 

També et pot interessar: