ÚLTIMA HORA

Tarragona i les Terres de l'Ebre registren 28 positius i 2 defuncions per Covid-19

Vuit empreses de l'AEQT, premiades per la seva responsabilitat social

Es tracta del guardó Premis de Responsabilitat Social Empresarial del Sector Químic Espanyol, lliurats aquest dimecres a Madrid
Vuit empreses de l'AEQT han estat premiades per la seva responsabilitat social empresarial. | CEDIDA

 

Vuit empreses de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) han estat premiades per la seva tasca en la responsabilitat social empresarial. Es tracta de BASF, Cepsa, Covestro, Dow Chemical, ELIX Polymers, Ercros, Inovyn i Repsol. Això ha provocat que el sector químic tarragoní hagi estat protagonista de la cerimònia dels Premis de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) del Sector Químic Espanyol. L'acte es va celebrar aquest dimecres al Palacio de los Duques Pastrana de Madrid. 

Es tracta de la segona edició d'aquests premis, que tenen l'objectiu de reconèixer a les empreses adherides al programa Responsible Care el seu compromís amb la responsabilitat social empresarial i el desenvolupament sostenible. A més, promou el lideratge del sector químic en la gestió i promoció de la RSE en el conjunt de la indústria espanyola. 

Les empreses de l'AEQT, premiades en deu categories diferents

Els premis de Responsabilitat Social Empresarial es divideixen en quinze categories. En dues terceres parts, han resultat premiades empreses associades a l'AEQT. Es tracta dels àmbits del diàleg, l'ocupació de qualitat, la igualtat, la conciliació, la formació, l'eficiència de l'aigua, el clima, l'exportació, la innovació i la transparència. 

BASF ha estat guardonada per la qualitat i el grau d'implantació de les bones pràctiques en matèria de comunicació amb l'entorn i també per la tasca desenvolupada en la conciliació familiar. El mateix premi s'ha endut Repsol, qui també s'ha emportat el reconeixement per la feina feta en la lluita per la igualtat entre homes i dones. En aquest darrer, comparteix premi amb Ercros. 

Dow Chemical ha estat distingida en matèria de formació i també en transparència, premi que s'ha emportat també Ercros. Covestro ha estat premiada per l'eficiència de l'aigua, Inovyn per l'ocupació de qualitat i la innovació i Cepsa per l'exportació. Per últim, Elix Polymers ha estat guardonada per la reducció en les emissions de gasos d'efecte hivernacle i també per les exportacions. 

Un jurat multidisciplinari ha entregat els premis RSE

Els premis RSE del sector químic espanyol han estat entregats per un jurat multidisciplinari. Està compost per representants de l'Administració pública, organitzacions sindicals, Forética, el Foro de Química y Sociedad, Responsible Care, la Plataforma Tecnològica de Química Sostenible, el món acadèmic i de la comunicació. El veredicte es va emetre el passat 31 de maig. 

"AGENDA: Les activitats nadalenques que no us podeu perdre a Parc Central!" "ATENCIÓ: El mític Casa Boada tanca definitivament"