INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Tarragona posa en marxa una xarxa per atendre persones amb necessitats bàsiques durant l'emergència sanitària

El servei inclou el suport psicològic, l'acompanyament telefònic i l'ajuda per anar a comprar menjar i medicines

Davant la situació d'emergència sanitària creada per la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de Tarragona posa en marxa una Xarxa de Suport Solidari, formada per persones voluntàries que vulguin realitzar accions de suport a d’altres persones que ho necessiten. Aquesta xarxa tindrà diferents grups d'actuació en funció de les demandes, incloent atenció psicològica amb acompanyament emocional; acompanyament diari per telèfon de persones aïllades, sense xarxa familiar a prop; així com necessitats com anar a comprar menjar i medicines o atenció al benestar animal.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquelles persones que no tinguin les necessitats essencials cobertes poden trucar al telèfon habilitat per l’Ajuntament de Tarragona (600 497 887) i es posarà en marxa el circuit intern per atendre-les. La trucada es derivarà al grup d’actuació corresponen que contactarà amb els voluntaris que s’encarregaran d’executar la petició i, posteriorment, informaran si s’ha resolt. El consistori ha volgut remarcar que aquest telèfon no és per atendre consultes, sinó demandes bàsiques.

 

Bona resposta de la ciutadania

La posada en marxa de la Xarxa de Suport Solidari ha estat possible després de la bona resposta de la ciutadania a la crida feta per l'Ajuntament de Tarragona per tal de donar suport a persones vulnerables en l’emergència sanitària. La consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat que «en un primer moment vam fer una crida per a persones que volguessin col·laborar en les iniciatives solidàries que ja s'estaven duent a terme. Volem destacar la resposta tan positiva per part de tothom, les nombroses mostres de solidaritat que hem rebut indiquen que tenim una ciutadania activa i solidària».

 

Les persones que vulguin participar en la Xarxa han de formalitzar la inscripció en un formulari inclòs a l'espai web habilitat per l’Ajuntament. La borsa de persones solidàries s’obrirà i es tancarà segons les necessitats de cada moment. La Xarxa de Suport Solidari prestarà els serveis amb el màxim de protecció possible, tant per a les persones del grup d’acció, com per les persones amb necessitats que s’han de cobrir. La Xarxa contactarà amb les iniciatives solidàries que es van registrar quan es va fer la crida i els hi prestarà el suport que calgui.

Més notícies de la categoria Tarragona