La 3a edició del Deprop del Morell torna a apostar per companyies del territori

El cicle de teatre en petit format del municipi inclou set espectacles | La programació s'inicia el 29 de setembre i s'allarga fins al 30 de novembre
Imatge de l'obra de teatre de la Sala Trono 'Al Sostre' | salatrono.com
 

 

Aquest diumenge, 29 de setembre, arrenca la tercera edició del 'Deprop', el cicle de teatre en petit format del Morell. En total, es representaran set muntatges teatrals de companyies d'aquí o que tenen un lligam amb el nostre territori. El cicle s'allargarà fins al pròxim 30 de novembre i s'espera un increment de públic perquè, segons afirmen les regidores de Cultura i Festes, encara que sigui la «temporada petita» del municipi, la programació és d'alta qualitat i professionalitat.  

 

'Deprop' és una iniciativa organitzada per la regidoria de Cultura i Festes i té l'objectiu de «posar èmfasi en les companyies del territori i en muntatges més íntims i de proximitat, però no per això menys professionals», assegura una de les regidores, Mònica Casas. Justament, «la professionalització és un dels aspectes que destaca en la programació d'enguany, que presenta des de propostes familiars fins a espectacles molt adults i que convidaran a la reflexió», apunta l'altra regidora Maria Jesús Valldosera.

 

Programació del cicle 'Deprop'

La programació es completa amb set propostes teatrals que s'aniran representant durant els pròxims caps de setmana de setembre, octubre i novembre. La programació sencera és la següent:

 

Diumenge, 29 de setembre

A les 18.00 hores al Teatre Auditori, 'Memòria de les oblidades', un text de Tecla Martorell interpretat per la coneguda Rosa Andreu que se situa al final de la Guerra Civil espanyola. Una història de quatre dones jutjades, condemnades i traslladades al Convent de les Oblates de Tarragona, convertit en presó. 

 

Imatge de l'obra que es representarà al Morell 'Memòria de les oblidades', amb Rosa Andreu | Teatre de Barcelona

 

 

Diumenge, 6 d'octubre

A les 18.00 hores al Teatre Auditori, 'Ever-Smiling Liberty', una obra basada en Judas Macabeo però en una nova versió en què es dóna una visió més fresca i actual, inspirada en el gòspel i el jazz. David Molina dirigeix les veus de Tànit Bono i Toni Viñals, un trio instrumental i dos cors, que oferiran un gran espectacle musical. 

 

Divendres, 18 d'octubre

A les 21.00 hores al Teatre Auditori, 'La Grada', els Tornavís Teatre agafen el relleu amb un text de Glòria Granell que planteja una crítica de la societat en la qual vivim, on el culte al cos i els cànons de bellesa imposats són una necessitat i on la violència de gènere es reprodueix cada dia de milers de formes diferents. 

 

Divendres, 8 de novembre

A les 21.00 hores al Teatre Auditori, en el marc de la Festa Major d'hivern, es representarà 'S. A. C. (Servei d'Atenció al Client)', dels components Clownic Gerard Domènech i Edu Méndez, que presentaran una selecció dels millors moments de la companyia lligats per un fil argumental. 

 

Dissabte, 9 de novembre

També en el marc de la Festa Major d'hivern, a les 12.00 hores a la plaça Francesc Macià, arribarà 'Fili Busters' de Mortelo & Manzani. Un espectacle de circ arriscat i molt vistós en un evident homenatge als temeraris de tota la vida. 

Imatge de l'espectacle de circ 'Fili Busters' | passabarret.com

 

 

Diumenge, 24 de novembre

A les 18.00 hores al Teatre Auditori, un any més el municipi rebrà una de les propostes programades dins del 15è Festival de Teatre de Titelles de Valls, com a nucli col·laborador de l'esdeveniment. 

 

Dissabte, 30 de novembre

A les 21.00 hores al Teatre Auditori, la producció de la Sala Trono 'Al Sostre' posarà el punt final a aquesta programació. Una comèdia de Nigel Planer interpretada per Pau Ferran i Oriol Grau, una divertida proposta que ens traslladarà al moment de la creació de la Capella Sixtina. 

 

En definitiva, espectacles per a tots els gustos que es podran veure per 5 euros (entrada anticipada) o 8 euros (a taquilla). La proposta de Tornavís Teatre tindrà un preu de 3 euros (anticipada) i 5 euros (a taquilla). Fili Busters serà gratuït.