Gairebé 900 veïns i veïnes dels Pallaresos es queden sense subministrament elèctric

L’empresa ENDESA ha interromput l’abast energètic a causa d’una avaria elèctrica en un cable subterrani
L'empresa ENDESA ha interromput el subministrament elèctric a les 12.51 hores | Cedida

 

Aquest matí, 9 de juliol, un total  de 834 veïns i veïnes dels Pallaresos s’han quedat sense subministrament elèctric a les seves llars. La incidència ha estat causada per l’avaria elèctrica d’un cable subterrani i ha interromput l’abast energètic a gran part del municipi.

 

Per tal de posar solució a dita incidència, l’empresa ENDESA ha iniciat una intervenció a les 12.51 hores. Aquesta s’ha allargat fins les 14.06 hores i, en aquests moments, els i les habitants ja disposen d’electricitat.

 

Preocupació veïnal per robatoris al municipi

Els veïns de l'entorn dels carrers President Companys i Pau Clarís, del municipi dels Pallaresos, han fet pública la seva preocupació pel que consideren un augment significatiu dels robatoris als seus domicilis.

 

Un dels afectats ha explicat que en les darreres setmanes han entrat dues vegades a casa seva. La primera li van prendre els accessoris d'una consola i en la segona es van emportar la mascota de la família, l'ocell del fill de la casa. Així mateix, una altra afectada ha manifestat que es va trobar, a casa seva i quan sortia de la dutxa, a un home amb un bat de beisbol.

 

Són nombrosos els testimonis de veïns que s'han vist afectats per aquests fets delictius. Han vist individus als patis dels seus domicilis, han trobat a faltar estris de jardineria o, fins i tot, però aquest cas és de fa dos anys, van buidar d'aliments una nevera i no es van emportar els telèfons mòbils que tenien a l'abast. El consistori ha negat que es pugui parlar d'una onada de robatoris i els Mossos d'Esquadra han explicat que no tenen constància d'alguns dels robatoris que han explicat els veïns.

 

Els Mossos d'Esquadra han editat diferent díptics informatius per a procedir amb mesures de seguretat pròpies en domicilis particulars, sobretot en època de vacances. La policía catalana recomana, en cas de marxar de vacances, discreció a l'hora de comentar l'absència, evitant donar detalls a les xarxes socials o comentar-ho amb gent desconeguda.