L'Ajuntament de Constantí tanca la liquidació de l'exercici 2018 amb resultats positius

El consistori manté als pressupostos una partida de 50.000 euros, destinada a fomentar la contractació de persones aturades al municipi
Imatge del ple de l'Ajuntament de Constantí celebrat ahir dijous, 14 de març | Ajuntament de Constantí

 

 

Ahir dijous, 14 de març, el ple l’Ajuntament de Constantí va retre compte de la liquidació de l’exercici econòmic del 2018, uns números que, segons el mateix govern local, serveixen «per reafirmar l’excel·lent salut econòmica de l’Ajuntament de Constantí, que ha tancat, novament, el darrer exercici amb resultats positius».

 

En concret, el resultat pressupostari 2018 ha estat d’1.085.844 euros i, pel que fa al romanent de tresoreria, la liquidació presenta una xifra positiva per a despeses generals de 2.805.644 euros. Els resultats, apunten des del consistori, s’afegeixen «al resultat positiu amb què ja es va tancar l’exercici anterior».

 

 

 

Destinen 100.000 euros als pressupostos participatius

Ara, la partida total d’inversions possibles a executar suma 3.289.039,60 euros, dels quals 2.468.613,39 són recursos que s’incorporen a l’exercici 2019, 720.426,21 aniran destinats a noves inversions i, la resta, 100.000 euros, es dedicaran al projecte dels pressupostos participatius.

 

Enguany, l’Ajuntament també ha mantingut en els pressupostos una partida de 50.000 euros, destinada a «fomentar la contractació de persones aturades del municipi». Aquests recursos, precisament, es dedicaran a subvencionar les empreses que contractin aturats inscrits a la borsa de l’Oficina de Treball de Constantí, i a impulsar nous emprenedors i noves empreses al poble.

 

En aquest sentit, el ple d’ahir dijous també va aprovar la modificació de les bases reguladores d’aquestes subvencions, aprovades l’any 2017. Concretament, la quantitat de l’incentiu —per a les empreses, per a noves contractacions; i també per a nous emprenedors— puja ara de 3.000 a 4.000 euros, en els següents supòsits: persones més grans de 50 anys, famílies monoparentals amb fills i joves menors de 30 anys.

 

L'estudi sobre les estacions de bombejament d'aigua, endavant

El ple de l’Ajuntament de Constantí també va tirar endavant l’estudi econòmic presentat per l’empresa Sorea, «per a la prestació i manteniment del servei de sanejament de les estacions de bombejament d’aigües residuals de Constantí», de cara al 2019. Es tracta, explica el consistori, «d’un tràmit administratiu necessari per rebre la subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per aquest concepte».

 

Finalment, també es va aprovar la proposta de Constantí a la Concessió de Distincions de Mèrit del Consell Comarcal del Tarragonès, tirant endavant la proposició de Josep Franquès i Sans, mestre, historiador i coordinador local de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la URV, des de l’any 2006.

 

El 20 de gener i l'1 d'agost de 2020, festes locals

El ple de l’Ajuntament de Constantí també va aprovar com a festes locals per a l’any 2020 els dies 20 de gener, dilluns; i l’1 d’agost, dissabte.

 

 

També et pot interessar: