Imatge dels membres del consistori del Morell i de l'Associació Aurora en la renovació de la custòdia del riu Francolí

El Morell i l'Associació Aurora renoven l'acord de custòdia del riu Francolí

L'objectiu de la iniciativa és preservar els valors naturals d’aquest entorn fluvial

L'Ajuntament del Morell i l'Associació Aurora, una entitat social que integra persones amb problemes de salut mental i que promou la recuperació ambiental del curs baix del riu Francolí, han signat un nou acord per a la custòdia de diferents entorns fluvials del terme municipal del Morell. L’objectiu d'aquest acord és preservar els valors naturals i plantejar un conjunt d’accions adreçades a la conservació de la biodiversitat d’aquest entorn.

Amb aquesta col·laboració, des del Morell es pretén continuar amb la recuperació de l'entorn fluvial proper a la Granja dels Frares, així com donar continuïtat a la Plantada Popular del Morell, la qual enguany se celebrarà adaptada a les normes de seguretat per la Covid-19. D'aquesta manera, doncs, es plantegen diferents actuacions dirigides a la recuperació del bosc de ribera i a l'eliminació d'espècies de flora invasores, com ara la canya i l'ailant. De cara a llarg termini, l'associació també organitzarà jornades de voluntariat ambiental en les quals hi podran participar les morellenques i morellencs.

Tant l'Ajuntament del Morell com l'Associació Aurora comparteixen la visió de la necessitat de fer compatible l'ús del territori amb la conservació dels seus elements naturals, paisatgístics i patrimonials, perquè en puguin gaudir totes les persones i també les generacions futures. És per aquest motiu que consistori i entitat han renovat aquesta col·laboració per dur a terme aquesta iniciativa de custòdia del territori.

L’àmbit d’aquest acord se situa a les riberes del riu Francolí i del riu Glorieta, al terme municipi del Morell, i en una finca municipal entorn de la Granja dels Frares. En total abasta un espai de més de 5 quilòmetres de longitud.