Els Pallaresos sol·licita la presència de la UME a la residència Nostrallar, amb 20 casos de coronavirus

L'Ajuntament no té mitjans i vol evitar «situacions dramàtiques»

S’eleven fins a una vintena els casos de coronavirus a la residència Nostrallar dels Pallaresos (Tarragonès). Dissabte, 28 de març, van transcendir els primers positius de la Covid-19 a la instal·lació i la situació, molt delicada, s’ha agreujat amb el pas dels dies. Avui dijous, precisament, l’ajuntament del municipi ha sol·licitat a la Subdelegació del Govern espanyol, previ comunicat a la Delegació Territorial del Govern català a Tarragona, la presència de la Unitat Militar d’Emergències (UME) al centre. El consistori també ha demanat la desinfecció d’espais públics, locals municipals i carrers del municipi.

Després d’una reunió de govern telemàtica, l’Ajuntament dels Pallaresos ha emès un comunicat on carrega contra «la informació esbiaixada facilitada per la residència» i manifesta «la preocupació rebuda de part dels familiars dels residents i treballadors». Tot això, sumat a la «manca de mitjans del mateix Ajuntament» i «l’augment exponencial de casos confirmats de coronavirus» ha derivat en un crit d’ajuda a l’exèrcit per tal de pal·liar la crisi sanitària a la residència. La subdelegació espanyola, per la seva part, ja s'ha posat en contacte amb el consistori per tal d'aconseguir la presència de la UME al més aviat possible.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Evitar «situacions dramàtiques»

Des de l'Ajuntament dels Pallaresos expliquen que es volen evitar «situacions dramàtiques viscudes a d’altres residències i, per tant, es prendran les mesures necessàries per aconseguir aquest objectiu». «La salut dels residents i dels veïns i veïnes està per sobre de tot», han remarcat, i han assegurat que el poble «continuarà col·laborant en tot el que estigui al seu abast amb la residència». Amb tot, la brigada municipal seguirà desinfectant les zones comercials i carrers dels Pallaresos durant els pròxims dies.

"🏥 La iniciativa de dues empreses del Morell per millorar la protecció dels sanitaris" "❗ URGENT: Quatre casos de coronavirus en una residència d'avis de TGN"