Arriba l'últim cap de setmana de la Festa Major de Vilallonga

Com sempre, aquest serà el cap de setmana més replet d'actes
Vilallonga del Camp va presentar la nova geganta Sança de Castella el cap de setmana passat. | Josep

 

El passat cap de setmana Vilallonga del Camp va encetar la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, coincidint amb la del Morell, amb la novetat del bateig de la nova geganta, la Sança de Castella. Després d'aquell cap de setmana amb pocs actes, el que arriba en va ben carregat. Després de tres dies de parada, el dijous dia 26 començaran els actes, i en aquest cas amb una altra novetat, la de la Holi party, que per primer any se celebra a Vilallonga.

 

El divendres, dia 27 de juliol, s'encetarà oficialment la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. Abans de les vuit, s'iniciarà la cercavila a la plaça de l'Església i recorrerà els carrers del centre de la vila fins a tornar al punt d'inici. Un cop allà, els responsables de la revista local El Codony, que enguany celebra 25 anys, faran la Crida de Festa Major, i en acabar sonarà la tronada, que marcarà l'inici de la festa.

 

Podeu veure les imatges del Cercavila a Vilallonga del Camp per la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén en aquest enllaç.

 

Una exposició en honor dels 25 anys de la revista El Codony

Després d'aquest acte, a la sala gran del Museu Pere Virgili s'inaugurarà l'exposició 'El Codony: 25 anys relatant la crònica de Vilallonga', on es podran veure infinitat de detalls que ni els més grans recorden. A les deu de la nit, es farà el sopar popular de carmanyola al carrer Alfons el Cast, al costat de la zona esportiva, i més tard, ja a dins la zona esportiva, començarà el concert de la Nit Jove. Fins a les sis del matí es podrà escoltar la música dels joves tarragonins de la Prole Band, els rumberus Vergüenza Ajena i els Albercocks.

 

Cercavila i arrancada de la Festa Major de Vilallonga 2017 | Laia

 

El dissabte, dia 28 de juliol, la plaça de l'Església acollirà primera edició del Mercat de Segona Mà durant tot el matí. A continuació, hi haurà el vermut electrònic, organitzat per la Comissió del Fot-li Gasto, que recaptarà diners per la celebració del vintè aniversari de la festa que se celebra al novembre. Mentrestant, els més petits podran gaudir de la Guerra de l'aigua. 

 

A la tarda, la companyia Eudald Ferré oferirà l'espectcle infantil «Les meravelles de l'Orient», i més tard serà el torn de l'Orquestra Europa, que oferirà el Concert de Festa Major a partir de les vuit del vespre. El diumenge se celebrarà l'ofici solemne en honor als patrons Sant Abdó i Sant Senén, i com sempre, a la tarda arribarà l'hora dels castells, que ompliran a vessar la plaça de l'Església. El dia acabarà amb el Ball de Festa Major a càrrec del grup Banda Sonora i un DJ.

 

El dilluns acabarà la Festa Major amb la gimcana infantil i el sopar popular al poliesportiu, organitzat per la Lliga contra el Càncer. El preu del sopar per a nens serà d'onze euros, i per a adults de setze, un preu que anirà destinat a la lluita contra el càncer. 

 

Consulteu el programa en aquest enllaç.