Els carrers de Constantí s'omplen pels actes de Carnaval 2019

Més de 300 persones i un total d'onze comparses han participat a la tradicional rua aquest cap de setmana

 

Colla Confeti disfressats de pops i submarinistes | TarragonaDigital
 

Constantí ha viscut aquest cap de setmana els actes centrals d'un multitudinari Carnaval. En una nova edició, a la tradicional rua pels carrers del municipi, hi han pres part unes 350 persones i un total d'onze comparses. Les comparses es van concentrar a la plaça de la Generalitat i van iniciar el recorregut per diversos carrers fins arribar al Pavelló Poliesportiu, on al vespre va tenir lloc un ball de disfresses infantil acompanyat per la música en directe d'Albercok's i posteriorment es va fer un sopar de motxilla. 

 

La regidora de Festes de l'Ajuntament de Constantí, Meritxell Cano, ha fet un balanç molt positiu del transcurs del Carnaval. Ha explicat que «ha estat un carnaval amb una elevada participació en totes les activitats, tant a la rua del dissabte a la tarda, com al ball infantil de disfresses i al sopar de motxilla al Pavelló Poliesportiu». Cano ha volgut agrair la participació i la implicació de totes les entitats que han col·laborat en l'edició d'enguany. 

 

Entrega de premis a les millors comparses de Constantí

Una de les novetats ha estat que l'entrega dels premis a les millors comparses es va fer diumenge, durant l'acte d'enterrament del Rei Carnestoltes. La jornada arrencava amb la processó de l'enterrament, que va anar des del Pavelló fins al Parc de la Muralla. Un cop allà, es va fer la tradicional cremada del ninot i es van entregar els guardons a les tres millors comparses participants en la rua del carnaval del dissabte. 

 

El primer premi, dotat amb 400 euros, se'l va endur la colla Confeti, que anaven disfressats de pops i submarinistes. El segon premi, dotat amb 300 euros, va ser per a la comparsa que anaven caracteritzats del videojoc de Super Mario Bros. Finament, el tercer premi, de 200 euros, se'l va emportar l'Associació d'Amics de la Cola C.OC.A per la seva paròdia sobre la situació de l'Església Parroquial de Sant Feliu Màrtir de Constantí, tancada al culte des de març de 2016.