Repsol Tarragona envia una bomba d’extracció per ajudar en el rescat de Julen a Màlaga

L'empresa ha confirmat a TarragonDigital que ahir es va fer el trasllat d'aquesta bomba a través d'helicòpter

Ja fa dies que el petit Julen, de dos anys, va caure en un pou a Totalán (Málaga). Des de llavors els equips de rescat no han cessat en la cerca, fins ara sense èxit. Ahir va arribar a la localitat andalusa una bomba d'extracció de la plataforma Casablanca  de Repsol per ajudar en les tasques de rescat. Segons ha confirmat l'empresa a TarragonaDigital, el trasllat es va fer amb helicòpter des de l'Aeroport de Reus.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Rescat del Julen amb una bomba d'extracció de Repsol

Segons confirmen fonts pròximes a Repsol un dels tècnics que participa en les tasques de rascat hauria sigut el que va fer la petició d'aquesta eina, després de ser coneixedor que n'hi havia una a la plataforma Casablanca. La petició es va fer ahir i a la tarda ja es va enviar la bomba. El trasllat es va fer amb helicòpter des de l'Aeroport de Reus, i la resta del recorregut amb cotxes de la Guàrdia Civil.

Segons Repsol es tracta d'una bomba que té unes característiques especials, ja que s'utilitza per treballs que es fan sota l'aigua o en condicions complicades, i per això els tècnics podien pensar que podria ser útil per trobar el menor desaparegut el diumenge.

Julen, el nen que va caure en un pou

Julen va caure el passat diumenge en un pou de 107 metres de profunditat i 25 centímetres de diàmetres. Des del moment es van activar les tasques de rescat, però de moment encara no l'han pogut trobar. De moment l'únic que han trobat a estat un cabell que a través d'una anàlisi d'ADN s'ha pogut comprovar que era del menor.

A les tasques de rescat també hi participa una empresa sueca, 'Stockhom Precision Tools'. És precisament la mateixa corporació que fa uns anys va aconseguir rescatar els 33 miners de Xile que havien quedat sepultats a més de 700 metres sota terra. També treballen en el rescat vuit tècnics de la 'Brigada de Salvamiento' d'Astúries.