festa-confeti-morell-carnaval-2019

El Carnaval del Morell culmina carregat de premis, festa i color

L'escombra de bronze, l'escombra de plata i l'escombra d'or entre els premis més destacats del municipi

Aquest mateix dilluns s'han donat per finalitzades les festes de Carnaval al Morell, amb un  contacontes infantil davant del Teatre-Auditori del municipi, Ukecontes. A les 12.00 hores del migdia s'ha celebrat l'acte que marcava la fi de la festa més esbojarrada de l'any.  No obstant això, els morellencs i morellenques guarden en el seu record un cap de setmana replet de festa i diversió, que els farà esperar amb ganes el Carnaval de l'any vinent.

Els premis van ser els principals protagonistes de la festa, essent aquests molt nombrosos. Els principals van ser tres, els quals es van repartir en forma d'escombra d'or, escombra de plata i escombra de bronze. El primer va ser per la colla «Antes muert@s que sencill@s», que no només va obtenir-ne aquest, sinó que també va endur-se a casa el premi a la millor carrossa. Les seves perruques arrissades i temàtica de perruqueria va enamorar a tot el jurat, obtenint així el reconeixement que mereixien.

escombra-plata-carnaval-morell
La «Colla els puntuals» va guanyar l'escombra de plata | Cedida

 

L'escombra de plata va ser per la «Colla Els Puntuals», els quals van donar l'hora durant tota la nit gràcies a les seves disfresses de rellotges. El tercer dels premis se'l va endur la colla «Circo de los sueños», un circ al qual no li va faltar cap dels seus personatges més emblemàtics i, per descomptat, l'alegria que els caracteritza.

 
escombra-bronzee-carnaval-morell
El «Circo de los sueños» va guanyar l'escombra d'or del Carnaval del Morell 2019 | Cedida

 

Altres premis atorgats van ser el de  la colla més heroica, la més instruïda, la més salvatge o la més prehistòrica, les quals van rebre diplomes de reconeixement  per part del jurat. A més, es va fer esment de la tasca creativa de la Maria Hernández i de l'Emma Pascual, les autores del cartell del Carnaval, que va circular pel municipi i xarxes socials durant els dies previs, anunciant aquesta festa.

cartell-carnaval-morell
Maria Hernández i Emma Pascual, autores del cartell de Carnaval 2019 del Morell | Cedida

 

Un programa que no va deixar indiferent a ningú

El passat divendres, els més petits van engegar el Carnaval amb la rua de la llar d'infants i l'Escola Ventura Gassol. Posteriorment, es va celebrar un berenar infantil i la Petita Gran Festa de Carnaval. Dissabte, la  Gran Rua de Carnaval del Morell, va desfilar pels carrers del municipi i va culminar amb l'esperat  discurs del Rei Carnestoltes. El  sopar popular va servir a molts per a carregar piles pel posterior lliurament de premis, i la revetlla carnavalesca  amb la disco mòbil.

festa-del-confeti-morell-2019
La revetlla de carnaval del Morell va comptar amb una disco mòbil fins altes hores de la matinada | Cedida

Diumenge, l'espectacle de 'Jordi Jubany' va ser l'encarregat de donar el tret de sortida a la batalla més esperada per petits i grans, la festa del confeti.  Posteriorment a aquesta, es va procedir a la crema del Rei Carnestoltes, marcant al calendari la fi de les jornades més divertides i, sobretot, gaudides, per tothom.

festa-confeti-morell-carnaval-2019
La tradicional Festa del confeti del Morell es va celebrar diumenge a la tarda | Cedida