Centenars de persones celebren l'XI Aplec de Sardanes Vila del Morell

La jornada va comptar amb música en directe al matí i a la tarda
L'XI Aplec de Sardanes Vila del Morell va tenir lloc el diumenge 26 de maig   | Cedida

L'Associació Cultural i Sardanista del Morell i la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament del municipi van fer possible la celebració de l'XI Aplec de Sardanes Vila del Morell aquest cap de setmana. La jornada va comptar amb la participació del voltant de tres centenars de persones, les quals van gaudir de la festa i van fer possible, un any més, la celebració d'una edició carregada de dinamisme, tradició i cultura popular.

 

Aquest passat diumenge, 26 de maig, ha sigut una data marcada a tots els calendaris a causa de les eleccions municipals. No obstant això, l'XI Aplec de Sardanes Vila del Morell ha pogut concloure amb una valoració més que positiva. El president de l'entitat, Anton Ribas, la va titllar com una jornada «festiva i amb molt bon ambient». A més, l'assistència va ser més que exitosa, sumant fins a sis colles participants en el concurs de colles improvisades de la tarda.

Fins a sis colles van participar al concurs de colles improvisades | Cedida

 

Música en directe durant tota la jornada

La cobla Reus Jove, la Maricel i la Mediterrània van ser les encarregades de protagonitzar el vessant musical de l'XI Aplec de Sardanes Vila del Morell. Aquestes van interpretar un total de trenta sardanes, repartides en dues quinzenes, una al matí i una altra a la tarda. Tampoc va faltar el component emotiu durant la jornada, ja que la darrera sardana d'aquesta edició va ser dedicada al secretari de l'entitat sardanista, Luis Jacinto Espona Martínez, que va morir el 26 de gener d'aquest mateix any. Així doncs, l'anomenada «Somni» va omplir de record el municipi tarragoní.

 

Aquesta jornada s'emmarca en un context en el qual el Morell lluita per esdevenir Capital de la Sardana 2022. Els tràmits ja han estat iniciats, pel que ara només falta esperar la resposta de la Confederació Sardanista de Catalunya, la qual s'espera que arribi en un període de temps no massa extens. 

Més notícies de la categoria Tarragonès