Cortés revalida l’escó d’ECP per Tarragona i apel·la el PSC perquè pressioni Sánchez

La formació s'ha consolidat com a quarta força a la província amb 46.400 vots i el 12,10% de l'electorat | «Sánchez és l'únic culpable de l'augment de VOX», ha dit Cortés
Ismael Cortés, al centre, amb els membres de la candidatura d'En Comú Podem per Tarragona durant la nit electoral. | TarragonaDigital

 

Ismael Cortés ha aconseguit revalidar en les eleccions d'aquest 10 de novembre el seu càrrec com a diputat al Congrés per En Comú Podem a la província de Tarragona. La formació ha tornat a convèncer més d’un 12% de l’electorat, un resultat similar al de les eleccions del passat 28 d’abril i que ratifica el poder del partit al territori, on s’ha consolidat com a quarta força per darrere d’ERC, PSC i Junts per Catalunya. Una trentena de militants i simpatitzants han seguit el recompte electoral al bar La Cantonada de Tarragona en ambient distès i relaxat, on els comentaris s’han centrat en els dos punts més destacats de la jornada: el salt de VOX i la davallada de Cs. «L’increment de VOX és culpa de Pedro Sánchez», ha sentenciat el candidat del partit a la demarcació.

 

 

Cortés: «Sánchez és l'únic culpable de la pujada del partit neofranquista VOX»

Passaven pocs minuts de dos quarts d’onze de la nit quan Ismael Cortés ha comparegut davant dels mitjans. «Aquestes eleccions no s’haurien d’haver produït. El resultat entre els blocs és el mateix que a l’abril, quan els ciutadans ja van decidir com havia de quedar el Congrés dels Diputats», ha manifestat Cortés.

 

El candidat d’ECP per Tarragona ha seguit el recompte electoral acompanyat dels seus assessors i d’una trentena de militants i simpatitzants, que s’han acostat al bar La Cantonada de la ciutat, on s’ha projectat el directe de TV3. Mòbils en mà, Cortés i la resta  de l'equip han seguit de prop una jornada que dista poc de la viscuda el passat 28 d’abril pel que fa als resultats de la formació: més d’un 12% dels vots a la província i la revàlida d’un escó que van aconseguir per primer cop l’any 2015. El descens de vots, uns 5.000 —a causa, segurament, de la baixada de quatre punts en la participació—, no han intercedit en la consolidació de la formació com a quarta força a Tarragona.

 

Cortés ha criticat que aquestes eleccions «no s’haurien d’haver produït» i ha assenyalat Sánchez com a «únic culpable» de la pujada del partit «neofranquista» VOX. «L’opció clara el 28 d’abril era un pacte progressista entre el PSOE i Unidas Podemos, tal com vam dir. Nosaltres no volíem aquestes eleccions», ha recalcat el candidat d’ECP per Tarragona, que ha preguntat a Sánchez el següent: «Amb qui voldrà pactar ara, amb Unidas Podemos, o tornarà a fer interpel·lacions estèrils per aconseguir l’abstenció del PP?».

 

Apel·lació al PSC i voluntat de vetllar per les comarques de Tarragona

Cortés ha apel·lat directament el Partit Socialista de Catalunya perquè «pressioni Sánchez», amb l'objectiu de què «intercedeixi» en les negociacions de la formació a nivell estatal amb Unidas Podemos. «També perquè volem que torni a les posicions de federalisme i plurinacionalitat», ha manifestat el candidat d'ECP. En aquest sentit, Cortés ha donat valor al seus estudis en Relacions Internacionals i de Pau i Conflictes per «treballar per Tarragona i resoldre el conflicte català a través del diàleg i la pau, i retornar la sobirania a les institucions d'autogovern catalanes».

 

Per altra banda, ha recalcat que també insistirà per complir a la demarcació els altres tres eixos de la seva candidatura: la igualtat social, la transició ecològica i la mobilitat sostenible. En aquest sentit, ha recordat les trobades amb les entitats de la ciutat i institucions com la URV .