Un any i mig any de presó per instigar una menor a la prostitució al Tarragonès

Va convèncer-la perquè marxés de casa seva i es mudés amb ell a Salou
Imatge de la façana de l'Audiència de Tarragona. | TarragonaDigital

 

L’Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat un home a un any i mig de presó per instigar una menor a exercir la prostitució. El condemnat és un home de nacionalitat boliviana en situació irregular. Segons recull el ‘Diari de Tarragona’, els fets van tenir lloc el 2014, quan l’home va proposar a la menor que deixés casa seva i que anés a viure amb ell al seu pis de Salou. La noia tenia 16 anys i vivia en un altre municipi del Tarragonès. 

L’home li va prometre a la menor que «guanyaria diners de manera fàcil i ràpida exercint la prostitució». Així doncs, el condemnat va dir que li faria fotos i vídeos a la menor sense però que no se la reconeixeria, per tal d’atraure els clients. A més, va prometre que li aconseguiria marihuana. La noia va accedir, va marxar de casa seva i ell la va recollir per anar cap al pis del condemnat.

«Has de fer és fer-ho ràpid perquè es corrin, et paguin i se’n vagin»

Durant el trajecte cap a Salou, l’home va explicar-li a la menor que els clients li trucarien, vindrien al pis i ella guanyaria entre 50 i 100 euros cada hora, aconsellant-li que «tu el que has de fer és fer-ho ràpid perquè es corrin, et paguin i se’n vagin». Aquella mateixa nit, quan la mare de la menor va adonar-se que havia desaparegut, va interposar una denúncia als Mossos d’Esquadra. Quan van trucar al mòbil de la noia, va contestar l’acusat. Finalment, acusat i menor van presentar-se a la comissaria.

L’home va ser detingut i ara ha sigut condemnat a mig any de presó per instar a una menor a abandonar el domicili familiar, a més d’un any més de presó i una multa de 2.160 euros pel delicte d’inducció a la prostitució. El jutge, a més, ha ordenat una ordre d’allunyament i de comunicació de 500 metres de la víctima durant quatre anys.

"🌳🌱Nova plantada popular al riu Francolí!" "❗Un jove, detingut per 7è cop després d'un robatori a la Canonja"