El Consell Comarcal del Tarragonès aprova més de 5.100 ajuts per als menjadors escolars

L'ens destina més de tres milions d'euros a aquesta mena d'ajuts | En total s'han aprovat 5.100 sol·licituds de les 7.074 rebudes
Imatge d'arxiu d'alumnes dinant al menjador de La Salle Tarragona | Cedida

 

El Consell Comarcal del Tarragonès ha aprovat més de 5.100 ajuts econòmics individuals per als menjadors escolars durant el curs 2019-2020. L'administració ha aprovat 5.100 sol·licituds de les 7.074 rebudes. En total, ha destinat un import superior als tres milions d'euros per aquesta mena d'ajuts.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els beneficiaris d'aquests ajuts, segons han explicat des del Consell Comarcal, són alumnes de la comarca del Tarragonès, en determinades circumstàncies socioeconòmiques, que assisteixin a centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya on cursen segon cicle d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Educació Especial.

 

L'import màxim de l'ajut pot arribar al 100% del cost del menjador

Els llistats amb les resolucions es poden consultar al tauler d'anuncis del Consell Comarcal del Tarragonès i de cada un dels centres. Per a aquelles sol·licituds que no hagin estat aprovades perquè manqui algun tipus de documentació, aquesta es podrà lliurar al Consell Comarcal fins al 20 de setembre. 

 

L'import màxim de l'ajut per alumne en alguns casos pot arribar al 100% del cost legalment establert. La família, segons el Consell, ha de pagar en tot cas la diferència entre l'ajut rebut i el cost de servei. Els criteris que ha seguit el Consell Comarcal del Tarragonès per atorgar aquest ajut han sigut: la qualificació de família nombrosa; la condició de família monoparental; l'existència d'infants en acolliment; la disminució física o psíquica acreditada; la valoració de situacions de risc social i altres.

 

Així mateix, aquelles famílies que pateixin una situació sobrevinguda que requereixi l'atenció de serveis socials o causes de força major, degudament acreditades, disposen d'un termini especial, fins al 20 de setembre, per demanar l'ajut al menjador escolar. 

Més notícies de la categoria Tarragonès