L'esquerda ha format un forat entre la porta del pis i el replà de l'escala

Constantí i la Generalitat signen un acord per resoldre els problemes estructurals del Grup Centcelles

S'han compromès a impulsar les actuacions que siguin necessàries

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Constantí han signat un acord per afrontar la problemàtica de les esquerdes dels habitatges del Grup Centcelles del municipi. La directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu, i l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, s’han reunit aquest dilluns, 9 de març, a la Sala de Plens de l’Ajuntament constantinenc, on han firmat l’acord pel qual s’estableix la planificació de tasques i la creació d’una comissió de treball per fer front als problemes estructurals del grup d’habitatges.

Actualment l’Agència de l’Habitatge de Catalunya és propietària d’una petita part del Grup Centcelles, ja que la majoria dels immobles —un 85%— ja són de propietat privada, ja que es va exhaurir el seu període de protecció oficial. En total, hi ha 600 habitatges.

Imatge d'una de les esquerdes entre la porta d'un pis i l'escala a Grup Centcelles
Una de les esquerdes entre la porta d'un pis i l'escala al Grup Centcelles | Judit Sabaté

Així doncs, amb aquest acord les dues parts assumeixen el seu compromís d’impulsar les actuacions que siguin necessàries per poder resoldre la problemàtica de les patologies estructurals i les esquerdes que afecten diversos habitatges del Grup Centcelles. L’acord estableix un cronograma d’activitats que tant l’Agència de l’Habitatge com l’Ajuntament hauran de coordinar i realitzar.

Durant el darrer any, l’Ajuntament de Constantí ha realitzat les obres de renovació de tota la xarxa d’aigua i clavegueram d’aquesta part del poble. De cara a aquest any, els pressupostos municipals contemplen una partida econòmica de 30.000 euros per a la contractació de tècnics que es dedicaran exclusivament a la millora del Grup Centcelles. Una de les primeres mesures serà constituir comunitats de propietaris als diferents immobles del barri on encara no estiguin constituïdes. Això facilitarà l’assessorament als veïns per part de l’Ajuntament.

Imatge d'una esquerda a un dels immobles del Grup Centcelles, vista des de l'exterior
L'esquerda en un dels immobles del Grup Centcelles, vista des de l'exterior | Judit Sabaté

L’Agència de l’Habitatge, per la seva banda, ha enllestit l’informe sobre les patologies que pateixen els immobles i la valoració estimada de les actuacions que caldria fer. A més, s’està estudiant la possible col·laboració de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per a l’auscultació del terreny i de les edificacions.

A més de la signatura de l’acord, aquest dilluns també s’ha constitut una Comissió de treball, formada per tècnics de l’Agència de l’Habitatge i de l’Ajuntament, que s’anirà reunint regularment per fer el seguiment de les tasques.


Comentaris