Un cotxe híbrid, aparcat i «endollat» a una plaça per a cotxes elèctrics a Constantí

Es tracta d'un Toyota híbrid estacionat al carrer Barcelona de Constantí
El cotxe híbrid estacionat i «endolla't» en una plaça per a un cotxe elèctric a Constantí | Cedida
 

Situació surrealista a Constantí el matí d'aquest dijous, 2 de maig. Un veí del municipi va compartir una fotografia a les xarxes socials com a denúncia d'una situació que s'havia trobat en un concorregut carrer del poble. A la publicació s'hi pot veure un cotxe híbrid endollat, falsament, a un punt d'estacionament i de càrrega reservat per a cotxes elèctrics, la fotografia està acompanyada del text «Hay gente con ingenio, pero no cuela...».

Concretament, es tracta d'un Toyota Yaris de color blanc i híbrid estacionat al carrer de Barcelona de Constantí, un dels més transitats del municipi. El propietari o propietària ha agafat el cable del punt de càrrega elèctric i l'ha col·locat dins del maleter, de manera que el cable no es pot fer servir per a un altre vehicle elèctric i la plaça d'aparcament queda ocupada per un vehicle que no necessita càrrega elèctrica externa. 

Un seguit de burles i queixes a Facebook

La publicació ha despertat un seguit de burles per part dels veïns de Constantí on s'hi poden llegir comentaris com «¿Será verdad que ha montado esa película para aparcar?» o «¿Supongo que es cachondeo no? ¡Si es verdad es para flipar! ¿Y yo puedo aparcar y te carga el móbil?». L'autor de la publicació, contestant el comentari anterior afegeix «Pues no, no es cachondeo. Así me lo encontré el jueves a les 11 de la mañana». 

D'altra banda, també hi ha hagut veïns que han mostrat el seu empipament: «Yo también lo vi el mismo día y mucho morro. ¿Dónde están los municipales con la libretita?». El mateix usuari que ha compartit la fotografia també ha manifestat les seves queixes: «Toyota no tiene híbridos enchufables. Otra cuestión es que se compre un cable y lo ponga como este para aparcar en plaza reservada. Está claro que no está cargando nada, mucho morro y pensar que nadie se dará cuenta». 

Els cotxes híbrids no necessiten energia externa 

Els cotxes híbrids disposen de dos motors, un motor tèrmic i un motor elèctric. En el cas dels híbrids de Toyota, el motor tèrmic funciona amb gasolina i el motor elèctric recupera energia durant les frenades, les acceleracions i les retencions en les quals el motor tèrmic té més potència. És a dir, els cotxes híbrids es carreguen automàticament amb el moviment del cotxe quan utilitza el motor tèrmic, és per això que els cotxes híbrids de Toyota no necessiten estar endollats a cap corrent elèctric per carregar el motor amb energia externa. 

"Èxit de públic en la cinquena edició del PrimaverArt del Morell" "ACTES I HORARIS: Arrenca Terrafira al Morell, amb gastronomia, concerts i molt més!"