Desmantellen a Constantí un escorxador il·legal destinat al sacrifici islàmic del corder

Al terreny, que no disposava de cap tipus d'autorització, hi havia 110 caps de bestiar dins d'un tancat i una fossa amb restes d'animals enterrades

Diversos agents del Servicio de Protección de la Naturaleza (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona, amb la col·laboració de la Policia Local de Constantí, han desmantellat al municipi constantinenc un escorxador il·legal d'ovelles que funcionava, concretament, en una finca situada al camí dels Ovellons.

Hi celebraven el sacrifici islàmic del corder

Durant la darrera setmana del mes d'agost, mentre feien tasques de protecció de la fauna i la flora als termes municipals de Constantí i el Morell, agents del SEPRONA van detectar, al lloc dels fets, un moviment i un volum de vehicles més gran que l'habitual. Aquests vehicles, precisament, entraven i sortien d'una explotació ramadera on, després d'apropar-s'hi, els agents van veure un grup d'unes cent persones d'origen magrebí que, aparentment, estarien celebrant el sacrifici musulmà del corder.

Després d'alertar la Policia Local de Constantí, els cossos policials van registrar la finca, on van trobar una sala clandestina de sacrifici, un tancat amb 110 caps de bestiar, sense les marques de registre i identificació, i un terreny on s'enterraven algunes de les parts dels animals morts que no eren destinades al consum humà.

L'explotació de Constantí, sense cap tipus d'autorització administrativa

Aquesta explotació ramadera, per la seva part, no tenia cap tipus d'autorització per dur a terme les activitats que s'hi feien i els seus propietaris es dedicaven, només, a la compra d'ovelles per oferir-les als clients. Els interessats, per 200 euros, podien realitzar ells mateixos el sacrifici.

Posteriorment a la mort dels animals —a través dels estris necessaris que també brindaven els mateixos amos del terreny—, els clients rebien la mercaderia i se l'enduien amb els seus cotxes particulars, sense les mínimes condicions higièniques específiques i necessàries.

Els clients s'enduien els animals al maleter, sense les mesures higièniques necessàries
Els clients s'enduien els animals al maleter, sense les mesures higièniques necessàries | Guàrdia Civil / Policia Local de Constantí

 

Denunciats per infraccions en matèria de sanitat animal

Per tot això, els responsables de la instal·lació han estat denunciats per diverses infraccions administratives relacionades amb la sanitat animal i, a més, s'han immobilitzat els 110 caps de bestiar oví de l'explotació, per tal de fer-ne el control sanitari i, en tot cas, la legalització dels animals.