GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els veïns del Morell celebren Sant Jordi amb llibres amb regust morellenc

S'han presentat el llibre ‘Del Morell, parlem-ne’ i el conte infantil ‘Foc a la metxa!’
Els veïns del Morell celebren Sant Jordi amb llibres amb regust morellenc | cedida

 

 

Els veïns i veïnes del Morell han celebrat la Diada de Sant Jordi amb llibres amb regust morellenc, ja que enguany la festa del llibre i la rosa ha arribat acompanyada de dues presentacions literàries de llibres ben arrelats al municipi. Es tracta del llibre ‘Del Morell, parlem-ne’ i del conte infantil ‘Foc a la metxa!’.

 

Per una banda, el llibre ‘Del Morell, parlem-ne’, de l’autor Josep Bultó Vidal, que es va presentar el passat dijous 18 d’abril. El llibre compta amb el pròleg del regidor d’Hisenda, Governació, Comunicació i Protecció Civil de l’Ajuntament del Morell, Eloi Calbet. Aquest llibre explica el pensament i la vida d’uns homes i dones nascuts al poble a la segona meitat del segle XIX. Són persones que vestien, menjaven i pensaven segons l’època que els havia tocat viure, i que entre ells es coneixien més pel seu renom que no pas pel seu nom i cognom.

 

A l’acte de presentació hi van assistir els veïns del Morell, que van poder tornar a casa seva amb un exemplar del llibre signat per propi autor. Aquells morellencs i morellenques que encara no en tinguin un exemplar, el poden recollir a l’Ajuntament del Morell fins que se n’esgotin les existències.

 

Imatge de la presentació del llibre ‘Del Morell, parlem-ne’ | cedida

 

 

El conte 'Foc a la Metxa!' es va presentar aquest Sant Jordi

Aquest dimarts, 23 d’abril, llibres, roses i el drac del Morell es van convertir en els protagonistes d’una jornada que finalment el temps va respectar. La rambla Joan Maragall es va omplir de parades de llibres i roses, així com dels veïns que van sortir a passejar. Els alumnes de la llar d’infants i de l’escola Ventura Gassol també van gaudir del dia i van ballar sardanes, per sumar encara més tradició i cultura a la diada.

 

Al voltant de dos quarts de set, els jardins de l’Ajuntament del Morell es van omplir de gom a gom per a la presentació de ‘Foc a la metxa!’, un conte que commemora el 40è aniversari de l’Associació Cultural Embruix i els 5 anys del Ball de Diables Petits del municipi, «una de les entitats més participatives del nostre poble», va destacar la regidora de Cultura, Judit Fernández. La presentació del conte va comptar amb la presència de la contacontes Karme González, i es va acabar amb una encesa final.

 

El llibre 'Foc a la metxa', sobre l'associació Embruix i el Ball de Diables Petits del Morell | cedida

 

 

L’autor del text del conte és Ramon Gasull, mentre que les il·lustracions són d’Eva Castro, de Debonatinta. La Núria Arbonès, del mateix estudi gràfic, s’ha encarregat de la maquetació. Es tracta d’un llibre molt especial que recull «la història d’una canalla del Morell que vol fer quelcom formidable, i que han volgut ficar la banya per crear un ball de diables. Els caldrà tota la màgia de la lluna de l’Embruix, i amb l’ajuda del seguici, engrescats i amb molt desfici, resoldran aquest garbuix».

 

La presentació del conte va comptar amb la presència de la contacontes Karme González | cedida