L'organització criminal que robava bombones de gas freó a la Pobla de Mafumet, desarticulada

S'han detingut vuit persones arreu de Catalunya | Cinc d'ells ja es troben en presó provisional
Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil realitzen entrades a la Pobla de Mafumet. Imatge d'arxiu. | Cedida CME

 

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra i 50 de la Guàrdia Civil han aconseguit desarticular una organització criminal que robava, de forma violenta, bombones de gas freó arreu de Catalunya. Van ser una sèrie de robatoris a Tarragona qui els va posar sobre la pista, i un dels locals escorcollats és una masia de La Pobla de Mafumet.

 

Cinc dels detinguts es troben en presó provisional, un ha quedat en llibertat amb càrrecs i els altres dos figuren com a investigats. En total, es van dur a terme cinc entrades, de les quals la resta van tenir lloc a Sabadell,Terrassa i Badalona. El grup criminal es dedicava a robar a empreses durant la nit fent encastaments, el mètode del butró o escalament.

 

Els agents van interceptar gairebé 200 bombones de gas freó, que tenen un valor de 500.000 euros

El gas freó es fa servir per omplir circuits de refrigeració com neveres o aires condicionats, entre altres usos, i cada bombona de 9 kg pot costar uns 1500 euros. Es van interceptar, en total, fins a 195 bombones amb un valor aproximat de 500.000 euros al mercat. Els robatoris de gas freó van ser a empreses de Tarragona o Reus, a més d'altres companyies de l'àrea metropolitana de Barcelona o les comarques gironines.

 

La investigació conjunta es va iniciar el mes de febrer, quan es va tenir coneixement d'un primer robatori amb força a la demarcació de Tarragona, amb un modus operandi que després es va anar repetint en altres punts de Catalunya.

 

 

S'han detingut 5 persones i trobades més de 100 bombones de gas freó | Mossos d'Esquadra

Més notícies de la categoria Tarragonès