El carrer Sant Antoni del Morell celebra la seva festa d'estiu

Un centenar de veïns van gaudir d'un sopar a la fresca i de música en directe, tot al costat de casa seva
Imatge del sopar veïnal del carrer Sant Antoni del Morell | Ajuntament del Morell

 

A l'estiu, les places i carrers dels nostres pobles s'omplen de gom a gom per celebrar diverses festes populars. Aquesta tradició, que en els últims anys semblava perduda, ha tornat amb força al Morell, en concret al carrer de Sant Antoni.

 

Fa dos anys que els veïns d’aquest carrer morellenc van decidir recuperar la idea de celebrar una festa d’agermanament. Així, per tercer any consecutiu, els residents al carrer Sant Antoni van celebrar la seva pròpia festa, el passat dissabte d’11 d’agost. Entre tots van fer els preparatius, posant taules i cadires i decorant el carrer amb llums i paperets, per gaudir d’un sopar a la fresca i de música en directe.  

 

Una oportunitat per fer comunitat gaudint d'una nit a la fresca 

Poc més d’un centenar de persones van participar en l’acte i van gaudir al costat mateix de casa seva d’una gran nit entre veïns, on compartir converses, amistat, bon menjar i música. El sopar va consistir en un càtering que va brindar als assistents aigua, vi i gasosa per beure; una amanida de xató, un pica-pica, una fideuada, com a plats forts i, de postres, unes pastes de full i gelat, a més de les tradicionals gotes per menjar. Els més petits van poder sopar macarrons, pollastre amb patates i coca farcida de xocolata.

 

Els veïns van allargar la festa més enllà de les dues de la matinada i és que, un cop recuperada, no volen que es perdi aquesta tradició que els permet 'fer comunitat' mentre combaten la calor estiuenca, tot sopant a la fresca. La festa d’estiu del carrer Sant Antoni s’ha convertit en una data molt important per a tots aquells que viuen en un carrer que ara, un cop passada la ressaca festiva, ja espera amb impaciència que arribi la pròxima edició. 

 

Recuperar una tradició perduda al municipi 

El de Sant Antoni no serà l’únic carrer del Morell que recuperarà una tradició que anys enrere tenia una gran presència als carrers morellencs. Al setembre, altres carrers del municipi organitzaran la seva festa, gràcies al 'Programa per al foment de les festes de carrer' que l’Ajuntament va encetar el 2016, a través de la regidoria de Cultura, Festes i Joventut.