La Festa de la Granja del Morell reuneix més de 200 persones en el sopar de la fresca

La doble jornada festiva d'aquest cap de setmana obre el calendari festiu del mes de juliol, que continua amb l'Apatapa
Els Tàrraco Surfers van posar la música durant la nit del dissabte, | Cedida

 

El mes de juliol, al Morell, sempre comença amb força. Enguany no ha estat l'excepció, i el tret de sortida, com és tradicional, l'ha donat la Festa de la Granja dels Frares. Dividit en dos dies des de fa uns quants anys, l'esdeveniment ha ofert entre aquest divendres 5 i el dissabte 6 propostes musicals, cultura, sardanes i foodtrucks, que enceten un mes de juliol replet d'activitats, gastronomia, festes i cultura popular, amb l'Apatapa i la Festa Major d'Estiu.

 

Tàrraco Surfers i els locals Rock Inside, protagonistes del divendres

El divendres, l'activitat va començar amb la caminada popular, que sortia des del municipi fins a la Granja dels Frares. En arribar, els caminants van sopar els menjars preparats en les seves carmanyoles, i tan bon punt van acabar, va començar l'actuació musical protagonitzada pels Tàrraco Surfers, que més tard van deixar pas als locals Rock Inside.

 

L'endemà, el dissabte, la festa va continuar, per segon any consecutiu, amb activitats infantils des de la tarda. En aquesta ocasió, hi havia instal·lada una atracció infantil i una mini discoteca de Maria Voltereta. Però com sempre, també hi va haver espai per a la tradicional missa que se celebra a l'ermita, i l'Associació Cultural Sardanista i el Ball de Capgrossos petits de l'Embruix van oferir una exhibició.

 

El Sopar Popular de la Granja va portar-hi 200 persones. | Àngel Uliate

 

De nit, es va celebrar el sopar popular a la fresca, que va acollir més de dos centenars d'assistents, que van gaudir d'un àpat de pa amb tomàquet i embotit i vi. Posteriorment, el grup Banda Sonora, acompanyat durant una estona per l'Associació Sardanista, va posar música i ambient a la nit i, juntament amb l'espai, força íntim, van propiciar que molts assistents s'animessin a sortir a la pista de ball.

 

Una festa que enceta un mes de juliol de tapes i Festa Major

Després d'aquesta tradicional cita, que ha destapat aquest mes de juliol, els morellencs esperen amb il·lusió aquestes properes tres setmanes. Aquest proper cap de setmana, entre l'11 i el 14 de juliol, arriba el concurs gastronòmic de tapes Apatapa, que deixarà pas a dues setmanes, entre els dies 19 i 29 de juliol, de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén.