GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

A la Festa Major del Morell i de Vilallonga, «la festa compartida és més festa»

Els ajuntaments opten per potenciar la festa compartida dels joves davant el fet de celebrar la Festa Major el mateix cap de setmana. Tots dos municipis comparteixen la festivitat i per això han decidit unir esforços
Joan Torres i Judit Fernández presentant el cartell de la festa compartida. | Cedida

 

Aquest pròxim cap de setmana El Morell i Vilallonga del Camp celebren l'últim cap de setmana de les seves respectives festes majors de Sant Abdó i Sant Senén, un cap de setmana que en els dos casos serà el més replet d'actes i festes. Ambdós municipis comparteixen els patrons en la festivitat de l'estiu, la qual cosa suposa un problema pel fet que se celebren les dues festes majors en dos pobles veïns —els separen dos quilòmetres— el mateix cap de setmana. Davant aquesta situació, entrada la darrera legislatura l'any 2015, els nous governs van plantejar posar-hi solució.

 

Els alcaldes del Morell i de Vilallonga, Pere Guinovart i —en els dos primers anys de legislatura— Ignasi Valera, i la regidora de Festes, Cultura i Joventut de l'Ajuntament del Morell, Judit Fernández, i el regidor de Participació, Joventut, Esports i Festes de l'Ajuntament de Vilallonga del Camp, Joan Torres, es van reunir i van proposar alternar en els tres anys de legislatura els caps de setmana de la Festa Major.

 

«Vam oferir partir-nos, no ens volíem fer la guitza», afirma Judit Fernández, però si més no, «ens vam adonar que en els tres anys de legislatura que ens restaven, les festivitats dels patrons se celebraven en cap de setmana i d'aquesta manera havíem de programar les festes majors per les mateixes dates».

 

La solució, celebrar la festa en comú

Donat aquest fet, les dues regidories van decidir celebrar la festa en comú, i «la millor manera de fer-ho», segons Joan Torres, era «potenciant la festa del jovent per no molestar-nos». Aleshores «el divendres la festa jove se celebra a Vilallonga, el dissabte la festa es trasllada al Morell, i el diumenge torna a Vilallonga», explica Torres. «Intentem potenciar la festa dels joves perquè al cap i a la fi no es tracta de què siguem morellencs o vilallonguins, som joves, i ens trobem durant tot l'any en totes les festes», afegeix Fernández.

 

Els dos ajuntaments es mostren satisfets amb la iniciativa de fer un cartell musical de la Festa Major d'estiu compartit, i afirmen que des del primer moment es van avenir i van mostrar-se interessats a trobar una solució. A més, el problema de tenir el mateix patró reapareix en altres actes, com en els certàmens gastronòmics que se celebren a inicis de juliol. Per això, «també vam decidir celebrar el Vilatapes i l'Apatapa en diferents cap de setmana», declara Judit Fernández, el primer els dies 5, 6 i 7 de juliol, i el segon del 12 al 15 de juliol.

 

La Festa de les Nines i Nones i els Nins i Nons és la mostra perfecta de la germanor entre pobles. | Cedida

 

La Festa de les Nins i Nons és una mostra de la unió entre el jovent dels dos pobles

Una mostra d'aquesta unió entre els dos pobles és la Festa de les Nines i Nones i els Nins i Nons, que aquest estiu arribarà a la seva tercera edició. Es tracta d'una celebració de germanor, autogestionada i autofinançada, entre el jovent i les famílies dels dos pobles, que rep la col·laboració dels dos Ajuntaments. De fet, segons Joan Torres, regidor vilallonguí, la celebració de la primera edició d'aquesta festa el 2016 va ser el punt de partida de la decisió d'organitzar una festa en comú.

 

Així doncs, com el lema del cartell diu, «la festa compartida, és més festa», i tant vilallonguins i vilallonguines com morellencs i morellenques podran gaudir de les festes joves els tres dies del cap de setmana. El divendres serà el torn de Vilallonga, on a la pista municipal a partir de les dotze de la nit actuaran Vergüenza Ajena, Albercocks i la Prole Band. I el dissabte arribarà el plat fort del cartell amb el concert de la Raíz i Itaca Band a l'avinguda Països Catalans del Morell.

 

El cartell de la festa compartida entre el Morell i Vilallonga. | Cedida

 

A continuació podeu consultar els programes de Festa Major de cada poble:

Programa de Festa Major del Morell

Programa de Festa Major de Vilallonga del Camp