Flama al polígon petroquímic.

Les xarxes bullen després d'una nova incidència al polígon petroquímic de Tarragona

Un problema tècnic a Repsol ha obligat a cremar una gran quantitat de gas a les torxes tarragonines

Aquest dijous a la tarda, una intensa llum vermella s'ha fet, progressivament, amb la imatge del cel del Camp de Tarragona des de diversos municipis. Un nou episodi de foc i flama al Polígon Nord de la indústria química, en aquest cas causat per uns problemes tècnics a la caldera de la planta d'olefines de Repsol,  ha encès de nou totes les alarmes sobre la qualitat de l'aire del territori.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital, l'incident ha seguit el camí habitual: la incidència a la planta ha comportat la crema immediata de tots els gasos implicats en el procés, per tal d'evitar possibles fuites o descontrols,  fet que ha causat una enorme flama vermella que s'ha allargat, durant hores, sobre els caps de milers de tarragonins i tarragonines.

El fet més sorprenent, la forta llum vermella, respon a una altra explicació:  «donat que el cel estava ennuvolat, s'ha produït un efecte mirall on tot ha reflectit donant una impressió molt més alarmant del que realment va succeir», han explicat fonts de la companyia química a aquest mitjà. Expliquen que, tal com manen els protocols, enviar aquests gasos afectats a les torxes és «el principal mecanisme de seguretat» que cal seguir en aquests supòsits.

Les xarxes socials bullen davant la nova incidència a la indústria petroquímica

La incidència, que ha aixecat espurnes entre una ciutadania més que curiosa,  no s'ha traduït en l'activació de cap pla especial per part de Protecció Civil. Com és habitual, les xarxes socials han tornat a bullir i a canalitzar aquesta  inquietud i preocupació de desenes de ciutadans  en observar com el cel s'ha tornat a tenyir de vermell a mesura que es feia fosc:

També et pot interessar