Gemma Benaiges (ERC) serà la primera alcaldessa de Vilallonga del Camp

Els republicans han arribat a un acord amb Tot(s) Vilallonga i Vilallonga Pot Més, i deixen Junts a l'oposició
Gemma Benaiges, al centre, en roda de premsa a l'Ajuntament de Vilallonga del Camp | TarragonaDigital

 

 

A tres dies de la constitució de la corporació municipal, Vilallonga del Camp ha vist aquest dimecres, 12 de juny, al vespre, com se signava el pacte tripartit que governarà la vila els pròxims quatre anys. Segons l'acord, que s'ha segellat al Centre Recreatiu de la localitat, la nova alcaldessa serà Gemma Benaiges, d'ERC, que es convertirà dissabte en la primera dona que assoleix l'alcaldia en aquesta vila.

 

Acord tripartit per governar Vilallonga del Camp

Tot plegat, fruit de l'acord entre els republicans, que van guanyar els comicis amb 362 vots i 4 regidors; Tots(s) Vilallonga, tercera força amb dos regidors; i Vilallonga Pot Més, marca blanca del PSC encapçalada per l'actual batlle Carmel Gil, que va obtenir dos edils i es va situar com a quarta i darrera força amb representació al consistori. Així doncs, vuit dels onze edils de l'Ajuntament seran al govern, i l'oposició la formaran els tres regidors de Junts, amb l'exalcalde Armengol al capdavant.

 

La realització d’una sessió informativa anual de l’estat financer i dels projectes de l’Ajuntament i també l’enregistrament dels plenaris i la seva publicació, l'acabament del Pla de Sanejament, o el control dels abocaments a la Riera de la Selva són algunes de les prioritats d'aquest acord, que preveu també llibertat de vot en assumptes de naturalesa extramunicipal.

 

Benaiges, «molt satisfeta» amb aquest pacte

La futura alcaldessa de Vilallonga del Camp, la republicana Gemma Benaiges, s'ha mostrat «molt satisfeta i agraïda» perquè «el nostre poble tindrà dissabte el seu govern més ampli». «Fem mostra de transparència fent públic el document del pacte, un acord al més ampli possible, amb honestedat i voluntat de servei», ha dit Benaiges, aplaudida per la cinquantena de persones congregades a la sala d'actes del Centre Recreatiu de la vila per assistir a la presentació del pacte.

 

El cartipàs municipal 2019-2023 a l'Ajuntament de Vilallonga del Camp

Així doncs, segons l'acord que han signat les tres forces, el cartipàs municipal a l'Ajuntament de Vilallonga del Camp es conformarà de la següent manera:

  • Gemma Benaiges (ERC-AM): alcaldia.
  • Carmel Gil (VPM-CP): 1er tinent alcalde, regidoria d’Urbanisme, Empresa i Esports.
  • Pili Riera (TOT(S)): 2n tinent alcalde, regidoria de Serveis i Gent Gran.
  • José Pablo Valderrama (TOT(S)): Comerç, Salut Pública i Agricultura.
  • Toni Moncusí (ERC-AM): Hisenda, Governació i Seguretat.
  • Pep Fortuny (VPM-CP): Noves tecnologies, Energia, Serveis socials i Promoció.
  • Ignasi Valera (ERC-AM): Ensenyament, Cultura, Entitats, Medi Ambient i Comunicació.
  • Joan Torres (ERC-AM): Festes, Joventut i Via Pública.

 

 

També et pot interessar: