La Generalitat accelera per canviar de mans la gestió de la residència Nostrallar dels Pallaresos

Salut avisa que «l'empresa STS-Grup podria fer-se càrrec de la gestió» del centre geriàtric «en els pròxims dies»
Els casos de coronavirus s'han acumulat a la residència Nostrallar dels Pallaresos | nostrallar.com

El futur de la residència de gent gran Nostrallar dels Pallaresos, pocs dies després que sortís a la llum l'escàndol que s'ha viscut en la darrera setmana entre els seus murs, està ara mateix a l'aire. Un comunicat oficial del Departament de Salut exposa, la nit d'aquest dilluns, que l'actual empresa gestora de la residència tindria els dies comptats. «En els pròxims dies, l'empresa STS-Grup es podria fer càrrec de la gestió de la residència», ha manifestat Salut.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Rere la decisió de rellevar la direcció de la Nostrallar es troba un equip tècnic de treball de la Generalitat que engloba professionals del Departament de Salut i del d'Afers Socials, a qui inicialment li corresponia la competència. La voluntat és clara: esborrar del mapa a la Fundació Catalana Privada de Suport a la Gent Gran, actual responsable de l'equipament, després de la gravetat de l'episodi que s'ha viscut a la llar.

Salut espera que l'actual empresa titular sigui rellevada de la Nostrallar «en els pròxims dies»

La Generalitat ha recordat que la residència dels Pallaresos és de titularitat concertada i exposa que la nova empresa concessionària «quedaria exonerada de totes les responsabilitats en què es pugui haver incorregut fins a la data de l’entrada en la gestió del centre». S'espera que en els pròxims dies es confirmi el traspàs.

Salut també ha confirmat que la subrogació dels treballadors «es realitzaria amb la preservació de tots els seus drets i deures establerts en els seus contractes», situació que també es faria extensiva als residents. La Nostrallar té una ocupació actual de 120 places de les 210 que pot arribar a oferir.

"🍫El dolç gest del Morell amb els infants del municipi" "❗JUDICIAL: Fiscalia investiga el cas de la residència Nostrallar dels Pallaresos"