Cinc-cents diputats i exdiputats de vint-i-cinc països demanen l'alliberament de Forcadell

La iniciativa, impulsada per Núria de Gispert, Joan Rigol i Ernest Benach, compta amb la signatura de la vicepresidenta del Parlament Europeu, la finesa Heidi Hautala
Nova mostra de suport cap a l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell | ACN

 

 

Nova mostra de suport internacional cap a la xertolina Carme Forcadell, empresonada des del passat 23 de març a la presó de Mas d’Enric, al Tarragonès. Segons ha avançat El matí de Catalunya Ràdio, conduït per Mònica Terribas, fins a 500 diputats i exdiputats de vint-i-cinc països han signat un manifest que n’exigeix l’alliberament immediat.

 

La iniciativa, impulsada pels expresidents del Parlament de Catalunya Núria de Gispert, Joan Rigol i el reusenc Ernest Benach, compta amb la signatura de la vicepresidenta del Parlament Europeu, la finesa Heidi Hautala, així com els màxims responsables de les cambres de Flandes, Gal·les, el País Basc o les Illes Feroe. Al manifest, també s’hi han sumat un total de trenta-cinc eurodiputats, com ara la copresidenta del Grup dels Verds, la política alemanya Ska Keller.

 

Avui, 13 de desembre, acte solemne al Parlament de Catalunya

El text a favor de l’alliberament de Carme Forcadell es presentarà al vespre d’avui dijous, 13 de desembre, en un esdeveniment solemne al Parlament de Catalunya. Elin Jones, presidenta de l’Assemblea Nacional de Gal·les —el parlament gal·lès—, intervindrà en l’acte, en representació de tots els presidents de cambra que l’han signat. També hi seran Joan Josep i Lluís Guindó, polítics que van formar part de la mesa parlamentària catalana durant la presidència de Forcadell.

 

L'arquebisbe Jaume Pujol, en una imatge d'arxiu | Antonio Bistouras

 

L'arquebisbe de Tarragona visita Carme Forcadell a la presó

Durant el mes de novembre, l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va visitar l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, al centre penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar. Així ho va afirmar el vicesecretari de la Conferència Episcopal Tarraconense, Norbert Miracle, en una missiva dirigida a la germana de Jordi Turull, també empresonat, qui es preguntava què feia l’església davant la situació de presó preventiva dels dirigents independentistes.

 

Feta pública la carta, s’ha pogut confirmar que tots els bisbes catalans que tenen presos polítics dins del seu àmbit territorial han visitat els diversos reclusos, fet que es repetirà de forma discreta i amb motiu de les festes de Nadal.

"ATENCIÓ: El càrrec del govern espanyol que divendres serà a la Canonja" "Xarxes socials, privadesa de dades i manipulació de la democràcia, els reptes del món digital"