El Morell destina més d'un milió d'euros en inversions en el nou pressupost municipal

La creació d'un cos de vigilants municipal, la finalització de les obres a la plaça de l'Era del Castell i una inversió a la zona esportiva són els eixos principals de l'acció de govern
El Morell vol crear un cos de sis treballadors que actuïn com a vigilants municipals. | TarragonaDigital

 

El ple de l'Ajuntament del Morell, en la sessió ordinària del passat 28 de juny, va aprovar el pressupost general del 2018, que ascendeix a un total de 7.094.697,96 euros. Aquests comptes, segons Eloi Calbet, regidor d'Hisenda, són «equilibrats i adaptats a les necessitats actuals del poble», ja que «recullen una racionalització de les despeses i generen sinergies per optimitzar els recursos a mitjà i llarg termini». A més, no acabaran resultant una càrrega fiscal per als ciutadans, ja que els impostos i les taxes públiques han estat congelats.

 

Els comptes han estat finançats amb ingressos de caràcter ordinari, tot i que per tal de cobrir les despeses que suposaran les inversions previstes s'ha concertat un préstec. En aquest sentit, l'Ajuntament informa de la seva bona salut financera, ja que el seu deute és mínim i el romanent de tresoreria supera els dos milions d'euros.

 

El pressupost prioritza el servei a les persones

L'equip de govern de l'Ajuntament posa l'èmfasi en els aspectes socials i en els sectors que viuen situacions d'urgència, i és que els comptes s'ajusten a la realitat del municipi i a aquelles necessitats que poden sorgir. Aquesta voluntat de prioritzar el servei a les persones, també es reflecteix en les subvencions que el consistori dona a moltes activitats i entitats en el poble, com a l'escola de música, la llar d'infants, el centre de serveis per a la gent gran o el pavelló esportiu, entre altres. I no només això, el suport a l'esport continua i se segueix fomentant la cultura, l'oci i les entitats locals i es manté el suport a l'economia local i la promoció econòmica dels negocis locals a través de diverses campanyes i propostes que reforcin el sector.

 

Inversions que sumen més d'un milió d'euros

La inversió més costosa que es realitzarà serà la prevista per la fase final de la plaça i l'entorn de l'Era del Castell, per la qual es destinarà un total de 700.000 euros. Així doncs, només faltarà finalitzar l'obra de l'interior de la sala, situada sota la plaça. Pel que fa a la zona esportiva, es preveu dur a terme la urbanització de l'àrea i de l'entorn dels vials d'accés. Això comportarà una inversió de 540.000 euros destinats a arranjar els carrers, a proveir-los d'enllumenat, clavegueram i aigua de boca i a enjardinar-los. Per últim, està programada la implementació de l'edifici vell de l'Ajuntament com a nou equipament municipal, la instal·lació de DEA a la via pública i actuacions en espais com les escoles municipals o el teatre.

 

Però potser l'acció més destacada de la legislatura, inclosa en el pressupost, serà la cobertura de les places de vigilants municipals. Així, un cop cobertes les places, el Morell es dotarà d'un cos de vigilants municipal, una feina en què «l'equip de govern fa temps que treballa, ja que es tracta d'una demanda veïnal llargament reivindicada».

 

La zona esportiva del Morell viurà una renovació en poc temps. | Cedida