GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Morell acull el seu XI Aplec de Sardanes en una jornada festiva

Tindrà lloc aquest diumenge al Parc Camí de l'Estació, on a més de ballar una trentena de sardanes, hi haurà vermut i dinar
El Morell acull el seu XI Aplec de Sardanes en una jornada festiva | Ajuntament del Morell

 

 

Aquest diumenge, 26 de maig, El Morell viurà una de les seves cites més tradicionals i festives, l'Aplec de Sardanes Vila del Morell, que enguany arriba a la seva onzena edició en plena tasca per a ser escollida Capital de la Sardana l'any 2022.

 

Organitzada per l'Associació Cultural i Sardanista del Morell, amb el suport de la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament, l'esdeveniment s'estendrà durant tot el dia; començant a dos quarts d'onze del matí, i posant el punt final a partir de les sis de la tarda, quan tindrà lloc el concurs de colles improvisades. L'acompanyament musical anirà a càrrec de cobla Reus Jove, la Maricel i la Mediterrània, que s'encarregaran d'interpretar la trentena de sardanes que es ballaran matí i tarda.

 

A més a més, per tal que la jornada sigui un acte de germanor entre morellencs i forans, s'organitzarà també un vermut i un dinar, que tindran lloc a partir de dos quarts de dues del migdia; un bon descans per seguir amb les ballades de tarda.

 

Un cop acabat el concurs de colles improvisades, per cloure la jornada s'interpretarà la sardana Somni, dedicada al secretari de l'Associació Cultural i Sardanista del Morell, Luis Jacinto Espona Martínez, que va morir el 26 de gener d'aquest any.

 

 

 

Una dansa que «ens agermana»

Anton Ribas, president de l'entitat sardanista, valorava molt positivament l'acolliment que el Morell fa del seu aplec, així com de les colles foranes que s'hi apleguen, tot lloant efusivament les virtuts de la sardana com una dansa que «ens agermana a gent de diferents contrades i tarannàs, i que quan sona el flabiol fa que ens encaixem les mans per a fer la rotllana, fent-nos més forts davant les adversitats i els escarnis».

 

Tot plegat una jornada festiva que espera poder ser el preludi de la selecció del municipi tarragoní com a Capital de la Sardana 2022; una decisió que prendrà la Confederació Sardanista de Catalunya en les pròximes setmanes.

 

X Aplec de Sardanes Vila del Morell | Ajuntament del Morell

 

 

Et pot interessar: