El Morell i Altafulla, pioners en implementar el programa 'Xerrem Junts'

El Morell i Altafulla, pioners en implementar el programa 'Xerrem Junts'

Té l'objectiu de promoure espais trobada en català per a persones que s'inicien o volen millorar-lo

El Consell Comarcal del Tarragonès va acollir la tarda d'aquest dimarts, 18 de juny, la presentació del projecte 'Xerrem Junts' impulsat per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), amb el compromís del Consell d'ajudar als municipis de la comarca en la seva implantació.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Fins ara són dos municipis del Tarragonès, Altafulla i el Morell, els que han implementat aquest programa que té l'objectiu de promoure espais socials de trobada i comunicació en català per a persones que s'inicien en la parla d'aquesta llengua o la volen millorar.

Fomentar la cohesió social, conèixer i estimar el país i diàleg intercultural

Des del primer moment, el Consell Comarcal del Tarragonès s'ha compromès a promoure territorialment el projecte per mitjà d'actuacions pròpies: informant els diversos agents socials i altres actors implicats; promovent-ne la difusió en campanyes de cerca de voluntaris; detectant les necessitats al territori; organitzant trobades d'informació general i de formació de voluntaris en coordinació amb la CAL, etc. Més enllà de la millora en competència oral bàsica de català, el programa també serveix per fomentar i obtenir cohesió social, coneixement i estima del país, diàleg intercultural, reforçament de l'entitat acollidora i apoderament personal.

L'acte va comptar amb l'assistència i participació d'Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. A més, també hi van assistir el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid; el president de la CAL, Josep Ribas; la presidenta de l’APELLC, Anna Gispert; així com l’alcalde d’Altafulla, Jordi Molinera; i la regidora de Benestar i Serveis Socials i Sanitat de l’Ajuntament del Morell, Maria Jesús Valldosera, entre molts d’altres tècnics i voluntaris del programa. Després de la presentació del projecte, es va procedir a signar el conveni de col·laboració entre el Consell, la CAL i l’APELLC. Posteriorment es van lliurar les acreditacions als voluntaris del projecte ‘Xerrem Junts’ que participen a Altafulla i el Morell.

El Morell i Altafulla, referents arreu de Catalunya

Els municipis d’Altafulla i Morell  han estat pioners en implementar aquest programa. Tots dos han apostat fermament per implantar aquesta iniciativa entre la seva població nouvinguda, comptant amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès. ‘Xerrem Junts’ és un programa referent no sols per a la comarca, sinó per tot Catalunya.

Aquests dos municipis han estat el tret de sortida, però els bons resultats obtinguts en ells han de permetre, en les pròximes setmanes, l’adhesió i el compromís d’altres poblacions. En definitiva doncs, l’experiència assolida fins ara a les nostres comarques ha demostrat que cal estendre projecte ‘Xerrem Junts’ i universalitzar-lo arreu del territori català.