Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Morell

Pas endavant al Morell per a la creació d'un nou cos de vigilants municipals

El ple aprova ajudes econòmiques per als sectors afectats per la segona onada de la Covid-19

El nou cos de vigilants municipals del Morell, més a prop. L'Ajuntament va fer un pas endavant per poder implementar-lo quan en el ple ordinari del passat 26 de novembre es va aprovar l'ordenança de civisme i convivència ciutadana, que serà el full de ruta principal que guiarà el cos de vigilants.

Durant el ple també es van aprovar dues ordenances fiscals reguladores, una per regular la taxa de retirada amb grua de vehicles abandonats o irregularment estacionats, i la segona, la taxa reguladora de guals. Pel que fa a la taxa de guals, s'ha establert que les comunitats de veïns o blocs de pisos hauran d'abonar 60,54 euros anuals de llicència d'una placa de gual, mentre que les cases unifamiliars hauran de pagar 45 euros per llicència. Aquestes llicències no entraran en vigor fins que el cos de vigilants estigui plenament actiu. 

D'altra banda, també en el marc de la sessió plenària, es va fer una modificació al pressupost per valor de 154.400 euros per tal de tirar endavant dues accions econòmiques. D'una banda, 6.200 euros es destinaran a ajudes directes al sector comercial afectat per la segona onada de la pandèmia de Covid-19, com ara establiments de restauració, centres esportius privats i centres d'estètica. Aquests pagaments es faran efectius abans d'acabar l'any 2020. Per una altra banda, es destinaran 148.200 euros a posar en marxa un nou pla d'ocupació que es presentarà ben aviat i que donarà cobertura a la contractació, durant sis mesos, de 20 persones aturades del municipi.

Així mateix, també es van aprovar el compte general del 2019 i l’ordenança municipal de sorolls i vibracions, que permetrà que el consistori tingui una legislació més àmplia en aquest àmbit. 

Finalment, tots els grups municipals van votar a favor d’una moció, presentada pel grup de Ciutadans, per regular la col·locació de banderes o símbols representatius no oficials a l’edifici de l’Ajuntament dels col·lectius que ho sol·licitin.


Comentaris