GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Morell dóna el tret de sortida al 40è aniversari de l'Associació Cultural Embruix

Una cercavila, un vermut i un dinar de germanor van encetar un any carregat d'activitats commemoratives
El Morell dóna el tret de sortida al 40è aniversari de l'Associació Cultural Embruix | Ajuntament del Morell

 

El passat dissabte, 6 d'abril, l'Associació Cultural Embruix del Morell va donar el tret de sortida als actes de commemoració del seu 40è aniversari amb una cercavila, un vermut i un dinar de germanor. Amenitzat pels mateixos músics de l'Embruix, els grallers de Vilallonga, el Catllar i Botarell, juntament amb els vallencs Vallsamba i el concert dels morellencs Punt i Coma, la jornada va esdevenir un punt de trobada entre els membres actius i els no actius que han format part de l'entitat des del 1979.

 

En aquest sentit, Emma Piqueras, presidenta de l'entitat cultural, agraïa enormement l'assistència dels embruixaires, celebrant que «la previsió de pluja no ens va aturar i vam poder gaudir d’una jornada completa. Vam tenir una cercavila on vam treure a passejar els nostres elements festius, el vermut amenitzat amb música, i un dinar de germanor amb un arròs deliciós». Tot remarcant que «encara resten mesos per seguir ballant i llençant foc», «la grandesa de l’associació no es compta per la seva edat, sinó per tots aquells que, des del primer dia, l’hem fet créixer. Llarga vida a l’Embruix!».

 

Per la seva banda, la regidora de Cultura de l'Ajuntament del Morell, Judit Fernández, lloava «la gran tasca de l’entitat, que té un paper més que destacat en la vida festiva del nostre municipi», alhora que encoratjava els membres actius «a continuar treballant com fins ara per seguir sumant anys».

 

 

La festa popular des del 1979

Associació cultural sense ànim de lucre, l'Embruix acompanya les festes del Morell des de la recuperació de la democràcia, mantenint viva la cultura popular i la tradició arrelada al territori.

 

Des del 1979, l'entitat aglutina els elements festius més emblemàtics del municipi, com són el seu Ball de Diables, el Drac del Morell, els gegants Clariana i Senén, a més de la característica Zeuzera Pyrina.

 

El Morell dóna el tret de sortida al 40è aniversari de l'Associació Cultural Embruix | Ajuntament del Morell